Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Akcija Foruma Žena DS: "Poštujem tvoju različitost"

rssBookmark and Share

Niš 17.11.2015. Gradski odbor DS Niš

Forum žena Demokratske stranke u Nišu je povodom Međunarodnog dana tolerancije organizovao akciju pod sloganom "Poštujem tvoju različitost".

Akcija Foruma Žena DS: "Poštujem tvoju različitost"

Članice Foruma žena DS-a danas su u glavnoj ulici razgovarale sa Nišlijama o toleranciji i tome koliko je ona značajna, i pokušale da ih podsete koliko je bitno uvažavati tuđe mišljenje, osećanja i različitost.

Članice Nove stranke su podržale ovu akciju, i time pokazale da je moguća tolerancija i u politici.

Forum žena Demokratske stranke u Nišu se zalaže za tolerantan dijalog na političkoj sceni, za strpljivo iznalaženje kompromisnih, optimalnih rešenja za probleme naših građana što je u cilju očuvanja građanskog mira i stabilnosti. Demokratska stranka je jednako otvorena za dijalog sa strankama u vlasti i sa ostalim strankama u opoziciji. Duboko se nadamo da će mediji pokazati toleranciju i imati ravnopravan tretman u predizbornoj kampanji prema svim političkim akterima. Netolerancija se ispoljava najčešće na verbalnom nivou i nalazi se svuda oko nas i zato Demokratska stranka apeluje na javnost i državne institucije da podržavaju i neguju atmosferu tolerancije. Podsećamo sve ljude da je tolerancija toliko potrebna u ovom haotičnom vremenu i da je jedan od uslova za razvoj modernog demokratskog društva – izjavila je Jelena Barton, predsednica Foruma žena Demokratske stranke u Nišu.

Ideja demokratkinja je da se skrene pažnja javnosti na problem netolerancije u političkom životu grada.

Danas je Međunarodni dan tolerancije i Forum žena DS današnjom akcijom deljenja letaka želi da svojim sugrađanima ukaže na značaj tolerancije , posebno u ovom zlom vremenu u kojem živimo. Želimo da podsetimo šta to beše tolerancija koja kao da gubi svaki smisao, a potrebnija je no ikad. Ona označava pravo na različito mišljenje, uvažavanje drugoga, uvažavanje tuđih ideja, prihvatanje, saradnju, poštovanje, jer tolerancija i jeste poštovanje nečijeg prava na različitost. Biti tolerantan znači biti svestan različitosti i prihvatiti je u svakodnevnom životu. Tolerancija nastaje kada preuveličavamo razlike, a zanemarujemo prave vrednosti i ono što nam je zajedničko. Žene su danas obeležile Međunarodni dan tolerancije zato što jesu tolerantnije, osetljivije, senzitivnije, odgovornije i spremnije da se uče toleranciji jer se ona uči. Moramo da vratimo vrednosti tolerancije. U suprotnom ulazimo u autokratiju i jednoumlje što je veoma opasno za svako društvo – zaključila je Maja Veselić, portparolka DS-a i jedna od potpredsednica Foruma žena u Nišu.  

Takođe, demokrate očekuju toleranciju odnosno jednaki tretman i od medija, posebno tokom predstojeće kampanje.

Komentara: 0


#   Niš   DS   forum žena   Jelena Barton   Maja Veselić   Međunarodni dan tolerancije
@demokrate @


 


[ Dodaj komentar ]