Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Biramo Niš" nova predizborna opoziciona koalicija, Đorđe Stanković kandidat za gradonačelnika

rssBookmark and Share

Niš 27.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Novoformirana koalicija "Biramo Niš" predstavlja još jedan korak u političkom pejzažu ovog grada, okupljajući četiri opozicione stranke zajedno sa nezavisnim političarima i aktivistima. Njihov cilj je jasan - suprotstaviti se vladajućoj stranci SNS-u i doneti promene koje su neophodne za Niš. Koaliciju čine NPS, DS, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i kao pojedinci Tamara Milenković Kerković, Slaviša Dinić i Miloš Bošković.

Foto: T.K. Fejsbuk
Foto: T.K. Fejsbuk

Lider koalicije, Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije i kandidat za gradonačelnika, ističe potrebu za gradom koji se brine o svojim građanima, mladima i Univerzitetu, ali istovremeno ističe i borbu za očuvanje niškog aerodroma. Njegove reči odražavaju želju za decentralizacijom i većim učešćem građana u političkim procesima, što je ključno za razvoj lokalne zajednice.

Nadalje, angažman pojedinaca poput Tamare Milenković Kerković i Slaviše Dinića, bez zvaničnog predstavljanja njihovih stranaka, dodaje širinu i raznovrsnost ovoj koaliciji. Njihove reči o propadanju Niša i potrebi za politikom koja će se fokusirati na mlade, porodice i urbanu ekologiju odražavaju duboku zabrinutost za budućnost grada.

Posebno je značajno što koalicija "Biramo Niš" otvoreno poziva i druge opozicione stranke da im se pridruže u protivljenju SNS-u, nudeći šansu za šire jedinstvo opozicije. Ovo pokazuje spremnost na saradnju i koordinaciju unutar opozicije, što može ojačati njihovu poziciju u borbi za promene.

Ukupno gledano, koalicija "Biramo Niš" po njima, predstavlja nadu za bolju budućnost ovog grada, ističući važnost demokratskih vrednosti, participacije građana i odgovornog upravljanja.

 


#   Niš   NPS Narodni pokret Srbije   Slaviša Dinić   Miloš Bošković   Tamara Kerković   Đorđr Stanković NPS   lokalni izbori 2024   Biramo Niš koalicija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima