Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Članice SNS Nišavskog okruga: Dokle će država da toleriše nasilje nad ženama i nasrtaje na političke neistomišljenike?

rssBookmark and Share

Niš 04.04.2019. Južna Srbija Info

Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upranog okruga Dragana Sotirovski odala je priznanje ženama zaposlenim u Skupštini Grada Beograda, koje su se oduprle fašističkom napadu Boška Obradovića i osujetile plan njegovih sledbenika da blokiraju zgradu „Starog dvora“.

Foto: Nj.P. južna Srbija
Foto: Nj.P. južna Srbija

Saopštenje prenosimo u celosti.

Povodom obračuna predstavnika „Saveza za Srbiju“ sa ženama iz Skupštine grada Beograda, koje su osujetile njihov napad i pokušaj da blokiraju „Stari dvor“, na hitnoj konferenciji za novinare oglasile su se članice Srpske napredne stranke iz Niša i Nišavskog okruga.

„Žene iz Srpske napredne stranke su svom snagom uz našeg predsednika Aleksandra Vučića, da istraje u naporima da našu državu izvede na pravi put“, poručila je Dragana Sotirovski, zaključivši da nemili događaji pokazuju da „Savez za Srbiju“ nasiljem, pre svega onim prema ženama, pokušava da dođe na vlast i opravda novac njihovih stranih finansijera.

Članica Glavnog odbora SNS i narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević osudila nasilje Boška Obradovića prema ženama, koje i pre današnjeg pokušaja fašističkog upada ima dugu istoriju, počevši od napada na članicu Republičke izborne komisije i napada na novinarke koje su radile svoj posao, preko upada u kabinet Predsednice Narodne skupštine, do poslednjih upada sa motornom testerom u RTS i pokušaja upada u zgradu Predsedništva Srbije.

U ime Unije žena GrO SNS Niš, Sanja Milijić Milojković rekla je da „Savez za Srbiju“ nema nikakav politički program, zbog čega njihovi lideri pribegavaju nasilju, što pokazuje da su i oni svesni da će izgubiti svake izbore, jer građani glasaju za politiku Aleksandra Vučića.

Dr Mirjana Miladinović, neuropsihijatar i odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Niša, zapitala se kakav je to psihološki profil ljudi koji se nalaze na ulicama i napadaju, kako političke neistomišljenike, tako i novinare i ljude koji nisu politički orjentisani.

„Ovi ljudi, očigledno, imaju veliki strah, koji je preovladao u njima i koji izaziva bes u njihovom ponašanju, a samo pokazuje njihovu slabost“, izjavila je dr Miladinović.

Žene iz Srpske napredne stranke poslale su sa današnje konferencije snašnu poruku podrške predsedniku Aleksandru Vučiću da istraje u borbi za pristojnu, modernu, bolju i jaku Srbiju.

VIDEO: Akord Media - Južna Srbija Info


#   Niš   SNS   Dragana Sotirovski   Južna Srbija Info   Boško Obradović   nasilje nad ženama   Jelena Žarić Kovačević   Savez za Srbiju
@sns_srbija #GradonacelnicaN @juznasrbija @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima