Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demonstracija sile: Aca Lukas i ministri u kampanji

rssBookmark and Share

Medveđa 10.09.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Kampanja za vanredne izbore u Medveđi, koji se održavaju u nedelju, protiče u znaku SNS-a, koga slabašni rivali optužuju da na tako malom prostoru sa svega desetak hiljada birača upotrebljava tešku partijsku artiljeriju.

Koncert Ace Lukasa u Medveđi, foto SNS
Koncert Ace Lukasa u Medveđi, foto SNS

„Mi našu vladu volimo, podržavamo i cenimo, ali stiče se utisak da se dobar deo te vlade urotio protiv nas. Mi jesmo rival za respekt na mini prostoru, no, u globalu smo minijaturni pa ne vidm razloge za ovoliko demonstriranje moći“, kaže lider GG „Za Gornju Jablanicu“ Goran Ivanović, liste koja nosi ime pokojnog dugogodišnjeg predsednika Medveđe Slobodana Draškovića.

Po vrletima i bespućima ove pogranične i višenacionalne opštine na desetine aktivsta SNS-a, pristiglih iz okolnih mesta, obilazi svaku kuću. Na terenu je bilo i nekoliko državnih sekretara, potpredsednik te partije i vojni ministar Bratislav Gašić, kao i ministarka poljoprivre Snežana Bogosavljević Bošković iz SPS-a. U Kampanju se uključio i SNS-ov džoker Aca Lukas i preksinoć održao koncert u centru varoši.

Ministarka poljoprivrede na terenu

Poslednji, ali najvažniji u nizu koji će se danas obratiti biračima je lider SNS-a i premijer Srbije Aleksandar Vučić na velikom mitingu u sportskoj hali..

Ivanović kaže da SNS vodi „nekorektnu i nehumanu“ kampanju. – Aktivisti pod miškama nose biračke spiskove i od vrata do vrata uzimaju matične brojeve glasača i brojeve telefona, kako bi ih pozivali da glasaju na dan izbora. Teško je, međutim, manipulisati s našim gorštacima, ali se bojim šta će se sve desiti u ona dva predizborna dana tišine – kaže Ivanović.

Doktor Nebojša Arsić, predsednik Privremnog organa Medveđe i prvi na listi koalicije Aleksandar Vučić – SNS, SPS i PUPS, kaže da se vodi kampnja primerena velikoj stranci, i odbacuje optužbe o matičnim brojevima i telefonima.

„Nelogična je to da se, navodno, ide s biračkim spiskovima i traže matični brojevi. Sa svakom grupom aktivista su ljudi iz Medveđe koji poznaju svoje komšije i do sada se nije desio ni jedan incident. Kampanja od vrata do vrata nije izum SNS, već se tako radi svuda u svetu, a to što su nas posetili ugledni funkcioneri govori da se o Medveđi vodi računa“, objašnjava Arsić, koji je inače poznat kao veoma tolerantan čovek.

Pored koalicije SNS-SPS,PUPS i GG „Za Gornju Jablanicu“, koja je vodila opštinu Medveđu 10 godina, za glasove se nadmeću i DS i dve albanske partije i koalicije: Demokratska partija – dr Nagip Arifi i koalicija Partija demokratskog delovanja –Demokratska unija Albanaca.

Komentara: 0


#   Bratislav Gašić   Aca Lukas   Medveđa   Aleksandar Vučić   izbori   Nagip Arifi   Snežana Bogosavljević Bošković   Nebojša Arsić   Goran Ivanović   Demokratska partija
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]