Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktor u Lipovcu jači od Ace Vučića

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.05.2014. Aleksinac.Net

Na dan kada je premijer Vlade Srbije, Aleksandar Vučić odlučio da uvede red u korišćenje službenih automobila, jedan direktor iz Aleksinca je sklopio ugovor o kupovini novog auta za potrebe svoje firme.

Direktor u Lipovcu jači od Ace Vučića

Emilijan Milosavljević, direktor ustanove Lipovac, je 29.4.2014. godine završio proceduru javne nabavke za kupovinu novog auta po ceni od 1,3 miliona dinara.
Izabrana je najpovoljnija ponuda na objavljenom oglasu za javnu nabavku.

Ustanova Lipovac ima 9 stalno zaposlenih radnika, a u svom voznom parku do sada je imala samo jedan auto, Ladu Nivu.

Iako je novinar portala Aleksinac.Net g. Milosavljevića zamolio za komentar, odgovor na poslatu poruku nisu dobili.

Po nezvaničnim informacijama, kupovina novog auta je bila deo urađene analize da je pametnije, ali i jeftinije kupiti nov auto nego ulagati u popravku starog.

Ustanova Lipovac je jedna od najuspešnijih ustanova koja se finansira iz aleksinačkog budžeta, a veliki deo prihoda ostvaruje na tržištu usluga rekreacije dece. Direktor ustanove Lipovac, Emilijan Milosavljević je uspeo da osposobi funkcionisanje ove ustanove po tržišnim kriterijumima, tako da su mnoge školske ekskurzije i planirane rekreativne nastave iz čitave Srbije, uvrstili odmor i rekreaciju svojih učenika, upravo u ustanovi u Lipovcu.

Emilijan Milosavljević je sekretar odbora SNS u Aleksincu, a od pre neki dan i laurelat za priznanje zalužnog građanina ove opštine.

U zvaničnom obrazloženju stoji da je Emilijan Milosavljević unapredio rad ustanove, i obezbedio profitabilnu poziciju Ustanove Lipovac, te je na taj način stao u red najuspešnijih aleksinačkih direktora.

Uz dodelu zvanične plakete, Emilijan Milosavljević će dobiti i novčanu nagradu od 30.000 dinara.

Interesantno je da finansijski izveštaji ove ustanove nisu javno dostupni, a da na sajtu Poreske uprave piše da više nisu obveznici PDV-a, što bi značilo da imaju manji promet nego u prethodnom periodu.


#   Aleksinac   automobili   Lipovac   Aleksinac.Net   Emilijan Milosavljević   javne nabavke
@aleksinacnet @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima