Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dogovorena vlast u Preševu, Srbi bez predstavnika

rssBookmark and Share

26.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Lokalnu vlast u Preševu u naredne četiri godine vršiće trojna koalicija čiji će stub biti Demokratska partija Albanca (DPA) Ragmija Mustafe, koja je na poslednjim izborima osvojila 40,7 odsto glasova, rečeno je Tanjugu u Demokratskoj uniji doline (DUD).

Dogovorena vlast u Preševu, Srbi bez predstavnika

Pored DPA, koja će imati 17 mandata i više od dve trećine svih funkcija, lokalnu vlast će činiti Grupa građana "Demokratski preporod“ Ramiza Ljatifija sa tri i DUD Skendera Destanija sa dva odbornika.

"Dogovorili smo sva najvažnija pitanja funkcionisanja buduće lokalne vlasti u Preševu. Ostaje nam da utvrdimo nekoliko tehničkih detalja i da stavimo potpise na ugovor“, rekao je lider DUD-a Skender Destani.

Koalicija na vlast imaće 22 od ukupno 38 odbornika, a opoziciju će ciniti Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija sa deset i Demokratska unija Albanaca (DUA) Rahmija Zuljfijua sa šest odbornika.

Ovo će biti treći uzastopni mandat na vlasti Demokratskoj partiji Albanca i treći mandat Ragmiju Mustafi na mestu predsednika opštine, a takođe treći mandat od kako su Riza Halimi i njegova PDD u opoziciji.

Prvi put od uspostavljanja visepartijskog sistema nešto manje od 3.000 preševskih Srba neće imati svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

Komentara: 0


#   Riza Halimi   grupa građana   Partija za demokratsko delovanje
@


 


[ Dodaj komentar ]