Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dragoslav Pavlović nosilac liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra" na lokalnim izborima u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 27.04.2024. Južna Srbija Info

Danas je u sedištu SNS u Nišu potpisan koalicioni sporazum za nastup na predstojećim lokalnim izborima u Nišu. Očekivano sporazum su pored naprednjaka, potpisali su socijalisti i ostale manje političke orgnizacije koje su i do sada zajedno izlazile na predhodne izbore ili vršile zajedno sa SNS zakonodovanu i izvršnu vlast. Takođe očekivan novitet je stranka "Zavetnici" koja se priključila predizbornoj koaliciji "Aleksandar Vučić - Niš sutra".

Foto: N. Panić
Foto: N. Panić

Sporazum su potpisali predstavnici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletara Srbije – Solidarnost i pravda, Jedinstvene Srbije, Srpske radikalne stranke, Pokreta socijalista i Srpske stranke Zavetnici.

Foto: N. Panić

Nosilac liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra", bivši direktor JKP Mediana, izjavio je da su sporazumom odlučili da nastave politiku predsednika Aleksandra Vučića. Istakao je da, iako su prisutna nova lica, ne odriču se ljudi koji su već ostavili pečat u svom radu.

Politička istorija nam pokazuje da prisustvo na prvom mestu na izbornoj listi ne garantuje automatski poziciju gradonačelnika Niša. Odluka o kandidaturi za gradonačelnika na lokalnim izborima obično se donosi na vrhu stranke u Beogradu. Međutim, važno je napomenuti da ovakva prerogativa vrha stranke u Beogradu ne mora uvek biti apsolutna, i da se može desiti da lokalni faktori ili okolnosti u samom gradu imaju određeni uticaj na ovu odluku. U svakom slučaju, učesnici na izborima moraju da se angažuju i argumentovano zalažu za svoje kandidature, a krajnji ishod obično zavisi od kompleksa različitih faktora.

Nosioci lista za gradske opštine su dr Dragana Radović Janošević u gradskoj opštini Medijana, dok će Bratislav Vučković nastaviti tu ulogu u opštini Palilula. Na Panteleju, nosilac liste biće Nataša Stanković, akteli predsednik te opštine, dok će na Crvenom Krstu to biti Dragan Stanković. U opštini Niška Banja, dr Tomislav Kostić predstavljaće stranku kao nosilac liste.

Kako saznajemo, odmah iza Dragoslava Pavlovića na listi je Igor Novaković (SPS) i Milan Lazarević, lekar na niškoj Kradiohirurgiji.

Pored njih trojice, među prvih dvadest na listi za Grad su Dragana Radović, Mile Ilić, Uroš Radulović, Maja Živković, Vladan Ćosić, Olivera Nikolić, Boris Đinđić, Ljuba Dinić, Slavica Aleksić, Ivan Mihailović, Danijela Nešić, Marija Kostić, Snežana Jovanović, Branislav Stojković, Ivana Cvetković i predstavnik PUPS-a za koga još uvek nemamo podatke.

 


#   Niš   SPS   SNS   Pokret Socijalista   Dragoslav Pavlović   PUPS   istorija   Dragan Stanković   Jedinstvena Srbija   Zavetnici   lokalni izbori 2024   Aleksandar Vučić - Niš sutra
@socijalisti @sns_srbija @JS_domacinski @zavetnici @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima