Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Formirana inicijativna grupa Levica Srbije u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 12.03.2016.

Juče, u petak 11. marta u 18 časova, u sali u zgradi bivšeg komiteta bila je organizovana tribina Levice Srbije.

Formirana inicijativna grupa Levica Srbije u Aleksincu

Uz izlaganje programa Levice Srbije, na tribini bio je formiran inicijativni odbor Levice Srbije za Aleksinac. Za predsednika inicijativnog odbora Levice Srbije za Aleksinac, izabran je dr Marko Jovanović.

Okupljenim građanima obratili su se lider Levice Srbije Borko Stefanović, član uprave Levice Srbije Dragan Popović i dr Marko Jovanović.

“Mi se danas posvećujemo borbi za sve neprivilegovane u Srbiji! Većina građana Srbije danas pripada kategoriji „isključenih“, skoro nevidljivih građana koji za ovaj sistem ne postoje. Mi ćemo se boriti za nezaposlene, za srednji sloj, za nastavnike, za profesore, inženjere, lekare, činovništvo, medicinsko osoblje, radnike i seljake, mlade, ugrožene i obespravljene, osiromašene i podjarmljene! Borićemo se beskompromisno i neprestano! Borićemo se za zemlju socijalne pravde i pravičnosti, jednakosti i solidarnosti! Borićemo se da Srbija više nikada ne bude zemlja bede i siromaštva!

Hoćemo da naš državni budžet ide primarno na obrazovanje i kulturu, na zdravstvo, poljoprivredu i reindustrijalizaciju. Borićemo se da izdvajanja za prosvetu, kulturu i nauku – koja su danas najmanja u Evropi – budu u najkraćem roku najmanje na nivou evropskog proseka! Vratićemo ponos našim poljoprivrednicima! Zemlja je onoga ko je obrađuje!

Obavezujemo se na političku borbu protiv pristupanja Srbije NATO, građani Srbije će konačnu odluku o tome doneti na referendumu.”

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   obrazovanje   Borislav Borko Stefanović   Dragan Popović   Marko Jovanović dr   Marko Jovanović   Levica Srbije
@BorkoStef @MoravacMarko @LevicaSrbije @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima