Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gde je Srđan Vasković?

rssBookmark and Share

Niš 02.09.2014. Južna Srbija Info

U okviru ciklusa "Gde su i šta rade niški političari" pitali smo se gde je Srđan Vasković, član Gradskog veća Niša

Gde je Srđan Vasković?

Srđan Vasković, član gradskog veća Niša zadužen za sektore planiranja i izgradnju,građanska stanja i opšte poslove, kako nezvanično saznajemo, već duže vreme neredovno dolazi na posao, skoro da ga je nemguće naći u svojoj kancelariji u Gradskoj kući.

Bio je član Gradskog veća od 2008. do 2012. godine, u vreme mandata gradonačelnika Miloša Simonovića (DS), a na tu funkciju ponovo je izabran 12. jula 2012. godine. Član je SPS-a od 1993 godine.

Negde, u junu mesecu ove godine Vasković je zatražio promenu svog ugovora i zatražio da više ne bude u stalnom radnom odnosu u Gradskom veću, jer kako je izjavio, namerava da pokrene privatni biznis..

Pri tom ne objašnjavajući o čemu se radi Vasković je u svom dopisu, upućenom Odboru za imenovanja Skupštine Grada, naveo da je reč o privatnom preduzeću koje bi se bavilo "postavljanjem - održavanjem elektro i cevnih instalacija".

Vasković je tada izjavio: Ja želim da se bavim privrednom delatnošću,a ne samo politkom. Ne bih voleo da me neko nekad pita "da li ste nešto nekad uradili prvenstveno u toj nekoj oblasti privrede, pa tek onda u politici?". Nadovezao se  da će on biti vlasnik firme, ali najverovatnije ne i njen direktor. Dodao je i da ne planira da učestvuje javnom tenderima sa svojom novom privatnom firmom, ali da će se svakako posavetovati sa Agencijom protiv borbe za korupciju?

Sve ovo zvuči pomalo čudno kada se zna da Vaskovićeva familija drži firmu "Jugolift" koja već ima sporan ugovor za održavanje nekoliko stambenih zgrada u Nišu i koja takođe registrovana za postavljanje i održavanje elektro i cevnih instalacija.

Još,  2010 godine  LDP-Niš  optužila je Vaskovića da je u sukobu interesa jer je njegova porodična firma „Jugolift” od Uprave za komunalne delatnosti dobila posao reparacije liftova u sedam niških solitera, a sama vrednost ugovora iznosila  6,3 miliona dinara. Grad Niš izdvojio je 25 miliona dinara za popravku 15 najprioritetnijih liftova, gradsko preduzeće „Niš stan” dobilo je posao u osam zgrada, a ostatak  „Jugolift''.

Tada se Vasković pravdao, da on lično, nema nikakve veze sa biznisom svojih roditelja!?

Kako postoji negodovanje i pritužbe građana da, do Vaskovića ne mogu da dođu i kako ''nikad nije na svom radnom mestu'' ostaje nam da sumnjamo u njegove reči da ''neće zloupotrebiti'' svoj novi položaj i bar pokušati da učestvuje na tenderima za javne nabavke.

I sami smo se uverili da je do pomenutog većnika nemoguće doći, zakazati razgovor.

Da li je po sredi još jedna u ''najavi'' zloupotreba službenog položaja ostaje da se vidi, a naša ekipa će svakako nastaviti da istražuje sve detalje o ovom slučaju.

 


#   Niš   SPS   Gradsko veće   zloupotreba službenog položaja   Srđan Vasković     istražujemo   javne nabavke
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima