Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš podiže kredit od 340 miliona da isplati dugove

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2013. Izvor: Rts

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić objasnio da je blokiran račun za prinudnu naplatu preko koga radi Direkcija za izgradnju grada, a ne račun grada.

Grad Niš podiže kredit od 340 miliona da isplati dugove
Grad Niš podićiće kredit od 340 miliona dinara za pokrivanje tekuće nelikvidnosti, predlog je Gradskog veća, a konačnu odluku treba da donese Skupština grada Niša. Većnici su doneli odluku i o poskupljenju komunalnih usluga.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je na sednici objasnio da je blokiran račun za prinudnu naplatu preko koga radi Direkcija za izgradnju grada, a ne račun grada.

Kredit od 340 miliona dinara moraće da se vrati do 31. decembra 2013. godine. Posle odluke Skupštine grada sledi procedura izbora banke. U ovom trenutku račun grada nije blokiran jer je zaštićen, ipak gradonačelnik Niša je doneo odluku.

Gradonačelnik Perišić kaže da je blokiran račun za prinudnu naplatu preko koga radi Direkcija za izgradnju grada, jer su probijeni rokovi plaćanja za radove na Crkvi car Konstantin i carica Jelena. Problem je nastao pošto su aktivirane menice.

Zbog neusklađivanja cena u prethodnom periodu gradski većnici doneli su odluku da grejanje u Nišu poskupi aprila i jula ukupno za 25 odsto, da Parking servis poveća cene svojih usluga za oko 11 odsto, a u dva navrata za oko devet odsto do kraja godine poskupeće i dimničarske usluge i odvoz smeća.

Gradski čelnici očekuju da će finansijska situacija biti stabilisana već za par dana, a da u ovom trenutku budžetski korisnici nisu ugroženi.


#   Niš   Zoran Perišić   računi   Parking servis   Direkcija za izgradnju   Skupština grada Niša   Skupština grada   Car Konstantin i Carica Jelena
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima