Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš zadužiće se dve milijarde dinara

rssBookmark and Share

Niš 04.02.2015. Južna Srbija Info

Gradsko veće Niša donelo je odluku da se grad Niš zaduži do 1,2 milijarde dinara za vraćanje ranije uzetih kredita i plus 800 miliona dinara za izgradnju infrastrukturnih objekata.

Grad Niš zadužiće se dve milijarde dinara

Ovim kreditom od 800.000 miliona dinara biće građena četiri kolektora i to, (Humski, Južni, Medoševački i Popovački), putna infrastruktura, most na Kutinskoj reci.

Biće i rekonstruisana Tvrđava, završen otvoreni rekreativni bazen i sanirani zatvoreni bazeni na „Čairu“.

Aktuelni zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković izjavio je da će rezultati zaduživanja biti značajni i da će zahvaljujući njima Niš postati najveće gradilište u zemlji.

„ Procedura za dobijanje kredita biće završena do sredine aprila, kada će krenuti i radovi na objektima koji su od izuzetnog značaja za Niš“, rekao je Slavković.

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić podsetio je da je aktuelno gradsko rukovodstvo od dolaska na vlast vratilo između 13 i 14 miliona evra kredita koje je prethodna vlast podigla.

„Ostaje nam da otplatimo 11 miliona evra kreditnih zaduženja. Kreditom za refinansiranje relaksiraćemo gradski budžet i održaćemo finansijsku disciplinu“, kazao je dr Perišić.

Čelnici grada su istakli da će krediti biti podignuti pod povoljnijim uslovima nego što je to bilo ranijih godina, sa rokom otplate od 10 godina i grejs periodom od dve godine.

 

 


#   Niš   Gradsko veće   Čair   Ljubivoje Slavković   Zoran Perišić   krediti   reprogram   bazeni   sanacija   Niška tvrđava
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima