Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Istaknuti članovi nekada moćnog URS sreću našli u SNS

rssBookmark and Share

Leskovac 12.12.2014. Jugmedia, Južna Srbija Info

Nekada moćna politička stranka Ujedinjeni regioni Srbije raspala se kao mehur od sapunice čim je izgubila vlast u Beogradu, a isto se dogodilo i sa njenim istaknutim članovima u Leskovcu.

Istaknuti članovi nekada moćnog URS sreću našli u SNS

Neki su se povukli iz politike, ali većina je zadržala pozicije jer se peko noći prešaltovala ili se prilonila najvećoj vladajućoj stranci – Srpskoj naprednoj stranci.

Branislav Đorđević, član Gradskog veća i nekadašnji zamenik gradonačelnika Slobodana Kocića prvi je „povukao nogu“ i seo u klupe SNS-a. U tu stranku prešao je i bivši i sadašnji zamenk direktora Doma zdravlja u Leskovcu Časlav Nedeljković, kao i Dragan Stanković Buca, član Graskog veća i Gradskog odbora URS-a.

Jedan od najodanijih članova propalog URS-a Jovica Marinković, koji je bio direktor filijale NSZ, učlanio se u SNS pre dva meseca, a isto je učinio i odbornik Novica Nikolić, koji je u svojoj izbornoj jedinici osvojio više glasova od Aleksandra Vučića kao kanditad URS-a. Odbornik i bivši direktor Opšte bolnice u Leskovcu Zoran Ćeranić se, čini se, povukao iz politike i ne prisustvuje više sednicama Skupštine Leskovca.

I Ivica Nešić, član GrO URS član Gradskog veća je, čini se, nestao je iz političkog života. Govorka se da se letos učlanio u DS, a potom prešao u stranku Borisa Tadića. Pasivan je i Zoran Rakić, bivši diektor Narodnog pozorišta.

Jedino je predsednik GO Slaviša Zlatanović ostao na „braniku“ boja stranke koja je od 2000. godine držala važne resurse u Republici Srbiji.

No, ni Zlatanović nije aktivan jer je poslednji put stao pred javnost posle smene sa funkcije direktora Diekcije za urbanizam i izgadnju. Tada je rekao da je imao ponudu da pređe u SNS, ali da je tu ponudu odbio.

Šuškalo se jedno vreme da će povesti rasturene i posvađane leskovačke demokrate, ali do toga nije došlo. Danas radi inženjerski posao u Direkciji za ubanizam i izgradnju i od položaja pripravnika dele ga samo dve stručne licence.

Komentara: 0


#   Leskovac   SNS   URS   Branislav Đorđević     Slaviša Zlatanović   Časlav Nedeljković   Dragan Stanković   Novica Nikolić   Ivica Nešić
@sns_srbija @regionisrbije @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima