Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jovanović: Talas otpuštanja u niškim fabrikama!

rssBookmark and Share

04.06.2017. Južna Srbija Info

"Još oktobra 2015.godine prilikom prodaje „Niške mlekare“ „Imleku“ govorili smo da će doći do otpuštanja radnika i da će prostor ove fabrike postati magacinski kao i da će mnogi manji kooperanti tadašnje „Niške mlekare“ i dobavljači ostati bez posla", reko je između ostalog Jovanović.

Jovanović: Talas otpuštanja u niškim fabrikama!

To se evo posle izvesnog vremena i obistinilo i trenutno u „Niškoj mlekari“ od nekada 300 zaposlenih radi svega dvadesetak proizvodnih radnika, prema pisanju medija, sa tendencijom da se i to ugasi“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša. 

On podseća da ovo nije izdvojen slučaj i napominje da je takođe 2012. godine apelovao na tadašnju vladu da nešto preduzme, da predstoji gašenje „Vagonke“ i „Lokomotive“ u okviru Mašinske industrije, što se već naredne 2013.godine i obistinilo, pa je blizu 600 radnika ostalo bez posla. 

„Prema najnovijim saznanjima najveća putarska firma koja je do skoro radila u gradu i regionu je pred gašenjem i otpušteno je blizu 150 radnika. Tako sa jedne strane imamo nagoveštaje da će sredinom juna biti otvaranje novih radnih mesta u „Leoniju“, ali se to nije desilo, a sa druge strane imamo otpuštanja u ovim firmama“, objašnjava Jovanović i dodaje da ni u niškom „Vulkanu“ nije ništa bolja situacija.

„Tražimo od gradskog rukovodstva da proveri podatak do koga smo došli da u „Vulkanu“ od 230 radnika radi trenutno njih pedesetak i to putem ugovora koji se produžavaju na po 30 dana i da o tome obavesti javnost. Radi se o masovnom otpuštanju ljudi u niškim firmama. Nadamo se da će gradska vlast nešto preduzeti, jer smo ranije već ukazivali na ove probleme“, zaključuje Jovanović.

 

Komentara: 0


#   Branislav Jovanović   Vagonka   otpuštanja   gradska vlast   MIN Lokomotiva   bez posla   Niška mlekara   Koalicija Niš moj grad
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima