Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kerković: Na jedno važno predizborno pitanje Nišlije traže odgovor od opozicije

rssBookmark and Share

Niš 25.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Pred opozicionim strankama u Nišu je istorijska odgovornost da nakon 12 godina smene lokalnu vlast jednog kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video. Svest Nišlija o nužnosti promene ovakve vlasti zajedno sa niskim rejtingom SNS-a i njihovih trabanata u Nišu, stvaraju mogućnost da Niš postane prvi slobodan Grad u Srbiji, piše u delu saopštenja Tamare Milenković Kerković iz Srpskog pokreta Dveri.

Kerković: Na jedno važno predizborno pitanje Nišlije traže odgovor od opozicije

Saopštenje prenosimo u celosti..

Ove činjenice pred sve opozicione stranke u Nišu postavljaju jasan moralni izbor a pred građane pravi moralni hazard koji se odnosi na pitanje postizborne saradnje opozicionih subjekata sa sadašnjom vlašću. 

Sada, kada je niška politička scena skoro kompletirana najavom dr Milića o ulasku u politiku, ostaje da u javnosti bude razjašnjeno jedno važno pitanje, bez koga su svaka dalja politička debata, predstavljanje programa i kandidata - bespredmetne. A to je, da li su politički subjekti u Nišu spremni na potpisivanje Protokola o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora. Ako to Nišlije ne znaju pre izbora, a postoje politički akteri koji se predstavljaju opozicionim, a ne žele da se obavežu na jedan ovakav akt sada,  onda je rizik da građani  budu prevareni ogroman, a politička utakmica može biti fingirana u korist vlasti. 

Ozbiljnost borbe koja je pred opozicionim akterima i interesi Nišlija koje opozicija zastupa, zahtevaju da sve opozicione stranke, grupe građana i koalicije koje su već najavile svoje učešće na izborima, kao i one koje će se tek pojaviti, Nišlijama već sada daju odgovor na samo jedno i jednostavno predizborno pitanje, koje glasi: 

„DA LI SE OBAVEZUJETE DA NAKON IZBORA, KAKO GRUPNO, TAKO NI POJEDINAČNO, NEĆETE SARAĐIVATI SA SNS-om I SPS-om, KAO NOSIOCIMA DVANAESTOGODIŠNjE NIŠKE LOKALNE VLASTI?“

Polazeći od svog višegodišnjeg opozicionog vaninstitucionalnog i institucionalnog angažmana, POZIVAM SVE OPOZICIONE POLITIČKE SUBJEKTE U GRADU DA NA OVO JEDNOSTAVNO PITANjE DAMO ODGOVOR. 

Ja svoj potpis stavljam. I moj je odgovor jasan -  SARADNjU SA SNS-om I SPS-om NEĆU PRIHVATITI NIUKOM OBLIKU I NA TO SE OBAVEZUJEM SVOJIM PUNIM POLITIČKIM, GRAĐANSKIM I LjUDSKIM KAPACITETIMA. Pozivam i sve kolege iz opozicije da to učinimo, da na nivou čitave opozicije takav Protokol o nesaradnji sa SNS-om i SPS-om postignemo i da ga svaki opozicioni subjekt pred predstojeće izbore potpiše. 

Nišlije to od nas očekuju, i to je najmanje što zaslužuju u  vremenu u kome je teško razlikovati istinu od laži.  Nakon toga da krenemo, zajedno sa građanima, u borbu za smenu najgore vlasti u istoriji Niša.


#   Niš   Dveri   Tamara Kerković   lokalni izbori 2024
@SPDveri @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima