Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarstvo turizma i ekologije u novoj rekonstruisanoj vladi?

Bookmark and Share

19.03.2015. Turistički svet, Južna Srbija Info

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva – SACEN International pokrenuo je inicijativu za formiranje Ministarstva za turizam, ugostiteljstvo i ekologiju u novoj rekonstruisanoj Vladi Srbije.

Ministarstvo turizma i ekologije u novoj rekonstruisanoj vladi?

Kako je Tanugu rekao predsednik SACEN International Dragan Gligorijević, inicijativa je pokrenuta početkom januara na sednici Upravnog odbora i Skupštine SACEN, uz podršku čitave ugostiteljsko-turističke privrede Srbije, strukovnih udruženja, privrednih komora i sindikata.

Gligorijević je kazao da su o ovoj inicijativi obavešteni premijer Aleksandar Vučić.

Dodao je da očekuje kako će novim  Zakonom o ministarstvima, koji bi trebao da se nađe pred Skupštinom Srbije, nakon predloga premijera rešenja rekonstrucije Vlade.

Kako se navodi u saopštenju ove organizacije, turizam je multidisciplinarna privredna grana, veoma važna za razvoj Srbije kao države regiona Jugoistočne Evrope.

Sagledavajući postojeće raspoložive prirodne resurse sa dodatnim manjim ili većim investicijama, ova privredna grana Srbije može se podići na zavidni nivo.

Činjenica je da je broj zaposlenih u turizmu u ovom trenutku veći od 180.000, novim projektima i osposobljavanjem postojećih objekata, kao i praveći poželjne celine, može se podići nivo zaposlenih za još 20-30 hiljada, što može biti od velikog značaja za Srbiju.

Samim tim, podizanje kvaliteta usluga i stvaranjem prijatnog ambijenta podiže se, kako dinarski, tako i devizni priliv od turizma.

Dobrom promocijom, to doprinosi stvaranju pozitivnog imidža zemlje i zato je neophodno razvijati vidove turizma za koje postoje optimalni uslovi i zahtevi tražnje, selektivno i po prioritetima.

Stoga, od suštinske je važnosti da imamo efikasno Ministarstvo turizma i ekologije sa jakom turističkom inspekcijom, sa turističkim info pultovima u emitivnim zemljama Evropske Unije, čiji je zadatak promocija receptivnog turizma Srbije, navodi se u saopštenju.


#   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   rekonstrukcija     Dragan Gligorijević   Ministarstvo turizma     info pult
@avucic @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima