Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodna stranka Niš: Zalažemo se za neposredni izbor gradonačelnika kao u gradovima Evrope

rssBookmark and Share

Niš 13.02.2019. Južna Srbija Info

Povereništvo Narodne stranke u Nišu održalo je danas konferenciju za novinare, na kojoj je između ostalog, rečeno da je pravo neposrednog izbora civilizacijska norma, kao što je u Londonu, Rimu ili Parizu.

Narodna stranka Niš: Zalažemo se za neposredni izbor gradonačelnika kao u gradovima Evrope

Saopštenje prenosimo u celosti.

Poslednjih meseci se puno pričalo o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Ono o čemu se nije pričalo jeste to da bi se u slučaju raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, verovatno raspisali i vanredni lokalni izbori.  

Tema naše današnje konferencije jeste jedan važan segment lokalnih izbora – način izbora gradonačelnika.  

U 21 veku, pravo neposrednog izbora je postalo civilizacijska norma. Ako je dakle, pravo direktnog izbora dozvoljeno građanima Londona, Rima ili Pariza, zašto je to pravo oduzeto građanima Niša, ali i drugih gradova Srbije?  

Pravo direktnog izbora bi ponovo nateralo političke stranke da kandiduju one najbolje, dok im sadašnji princip izbora omogućava negativnu praksu kandidovanja političkih poslušnika. 

Podsećamo javnost da je Darko Bulatović (kao i Siniša Mali) bio sakriven na 8 mestu niške liste i odlukom stranačkih organa imenovan na mesto gradonačelnika. 

Da li bi građani Niša glasali za listu Srpske napredne stranke da su znali da time glasaju za Darka Bulatovića? Zbog načina na koji je izabran, Bulatović nije legitimni predstavnik građana Niša i videli smo da kao takav, ne uživa poštovanje republičkih institucija i njihovih predstavnika. 

"Shodno tome, Narodna stranka insistira na tome da se građanima Niša ali i građanima Srbije, vrati njihovo civilizacijsko pravo – pravo da neposredno biraju sve političke predstavnike, naročito gradonačelnika", kažu u niškom odboru Narodne stranke.

Komentara: 0


#   Niš   gradonačelnik   Darko Bulatović   Siniša Mali   političke stranke   lokalni izbori   Narodna stranka
@DarkoBulatovic_ @StrankaNarodna @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima