Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uz zvuke vojnih aviona, neuspeo puč protiv predsednika GO Medijana u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 14.03.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Uz performans i copy-paste situaciju sa protesta u Srbiji na svim nivoima, odbornici opozicionih stranaka u GO Medijana pokušali da smene predsednika i odustali od učešća u radu te niške opštine.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Na improvizovanoj konferencji za novinare, ispred zgrade GO Medijana, koju su sporadično prekidali zvuci vojnih letilica Vojske Srbije vežbajući za vojnu paradu zakazanu za 24. mart u Nišu, lideri odborničkih grupa u GO Medijana pokušali su da objasne svoje razloge za napuštanje današnje sednice i zahteve za smenu, aktuelnog predesdnika opštine, Nebojše Kocića.

Između ostalog, predstavnici opozicije u najvećoj niškoj opštini, navode kao razloge za smenu predsednika zloupotrebu službenog automobila predsednika opštine, nameštanje tendera za solarno drveće i partijsko zapošljavanje u kabinetu predsednika. 

Bivši predsednik Medijane i "perjanica" DS-a, Dragoslav Ćirković, posebno je bio inspirativan u svojim optužbama na rad aktuelnog opštinskog rukovodstva, aludirajući na trošenje budžetskih sredstava, a i sam u javnosti oputužen kao broj 1. u trošenju novca na "rimske predstave", šta god to značilo.

Pored zhteva za smenu aktuelnog predsednika GO Medijana, Nebojše Kocića, šef odborničke DS-a Vladimir Milošević najavio je istupanje opozicije iz rada Skupštine opštine, sve dok ne dođe do "demokratskih" promena u Srbiji, ne precizirajući šta to zaista znači.

Milošvić se složio sa konstatacijom novinara, da je broj građna na protestima u Nišu sve manji, ali nije želeo da odgovor, na pitanje šta znači pamflet "da ovi odu, a da se oni ne vrate".

Prozvani Kocić, uz iznošenje pismenih dokaza o zloupotrebi pojedinih opozicionih odbornika opštine, zapitao se, javno pred novinarima, "Kako to, da opozicioni odbornici odustaju od rada SO Medijana, a pritom ne zaobilaze primanja dnevnice", koja je, prema njegovim rečima, skoro duplo povećana u njegovom mandatu.

Tehnički, zahtev za smenu predsednika Kocića potpisalo je samo troje od devet, zakonski predviđenih odbornika.

Opozicioni odbornici, pravdaju potpis trojice šefova odborničkih grupa, kao troje predstavnika od devet odbornika, što baca sumnju na ozbiljnost čitavog današnjeg, kako kažu iz GO Medijana, neuspelog performansa.

 

 


#   Niš   SNS   Medijana gradska opština   Dragoslav Ćirković   partijsko zapošljavanje   Nebojša Kocić
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima