Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niše demokrate i pored bojkota sednice, podnele dve odborničke inicijative

rssBookmark and Share

Niš 29.10.2019. Južna Srbija Info

"Odbornička grupa Demokratske stranke u Nišu bojkotavala je današnju sednicu Skupštine Grada Niša, ali je podnela dve odborničke inicijative, rekao je Miodrag Stanković", odbornik i predsednik GrO DS-a u Nišu.

Niše demokrate i pored bojkota sednice, podnele dve odborničke inicijative

Izjavu Miodraga Stankovića prenosimo u celosti...

„Odborničku inicijativu za izjednačavanje cene toplotne energije za daljinsko grejanje za oktobar 2019. godine sa cenom u letnjem obračunskom periodu kojom se traži da, s obzirom da JKP "Gradska toplana Niš" nije isporučivala toplotnu energiju građanima koji se greju na daljinsko grejanje, računi za oktobar mesec ostanu isti, odnosno da se za ovaj mesec plati kao i za neki od prethodnih letnjih meseci, odnosno da varijabilni deo ostane nepromenjen. Ukoliko vlast ne prihvati našu inicijativu za umanjenje računa, organizovaćemo nove proteste.

Druga odborničku inicijativu sam podneo za dostavljanje informacija o imovinskom stanju funckionera Grada Niša, na početku i na kraju mandata, počev od 2000. godine. Funkcioneri lokalne samouprave su obavezni da Agenciji za borbu protiv korupcije dostave u Zakonom propisanim rokovima svoje imovinsko stanje, kako postojeće imovine, tako i prihode na početku mandata, u toku trajanja mandata - ukoliko je došlo do promene u imovinskom stanju na kraju, kao i dve godine nakon isteka mandata. Kako se mandat bliži kraju, sumnja građana je sve veća da su pojedini  funkcioneri SNS u predhodnih sedam godina drastično uvećali svoju imovinsku kartu. Zakonska i moralna obaveza funkcionera Grada Niša je da građanima učine dostupnim podatke o svom imovinskom stanju na početku i na kraju mandata. Ovom inicijativom Demokratska stranka traži da se omogući uvid u imovinsko stanje kako bivših tako i aktuelnih funkcionera, kako bi se omogućio uvid u moguću zloupotrebu javnih funkcija“, izjavio je Stanković. 

Komentara: 0


#   Niš   DS   Miodrag Stanković   Skupština grada Niša
@demokrate @Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima