Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška opozicija: Nema koalicije sa SNS, ni pre ni posle izbora

rssBookmark and Share

25.01.2016. Južna Srbija Info

U našu redakciju stiglo je saopštenje sa sastanka udružene Niške opozicije.

Foto arhiva: Udružena niška opozicija
Foto arhiva: Udružena niška opozicija

Saopštenje prenosimo u celosti...

Na sastanku održanom 23.1.2016. godine u prostorijama Demokratske stranke u Nišu, prisutni predstavnici opozicionih stranaka iz Niša (DS, SDS, NPS, ZZS, LDP i Reformistička stranka) i sindikata Sloga su se izjasnili da, imajući u vidu izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalazi grad Niš, a u koju ga je dovela aktuelna nesposobna vlast oličena u SNS, neće ulaziti ni u kakvu koaliciju sa SNS, ni pre, a ni nakon izbora. 

Stranke udružene Niške opozicije, još jednom podsećaju građanke i građane Niša, da je aktuelna gradska vlast, pored nesposobnosti pokazala neznanje i spremnost na zloupotrebe i da se potvrda takvog njihovog ponašanja nalazi i u izveštaju DRI u kome se između ostalog navodi da je gradska vlast koju predvodi SNS nezakonito potrošila 1,6 milijardi dinara iz gradskog budžeta. 

Imajući u vidu takvo ponašanje i nezakonito trošenje novca građana Niša između ostalog i na plate i honorare funkcionera SNS, odbornici opozicije u skupštini grada Niša su pokrenuli inicijativu za prikupljanje potpisa radi održavanja sednice Skupštine grada na kojoj će biti razmatran izveštaj DRI i na kojoj će biti donete odgovarajuće Odluke u skladu sa Zakonom i ostalim propisima koji se odnose na ovu oblast.

Na istom sastanku usvojena su i programska načela i nacrt programa udružene niške opozicije, koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

Stranke udružene niške opozicije će uskoro pozvati sve stranke u Nišu da potpišu Deklaraciju o slobodnim, fer i nenasilnim izborima, kako bi građani u Nišu mogli da bez pritisaka i zastrašivanja izađu u što većem broju na izbore koji nam predstoje. 

Takođe je neophodno da se obezbedi ravnopravan tretman svih stranaka od strane medija, jer je to jedno od načela slobodnih i fer izbora.

 

Komentara: 0


#   DS   SNS   Reformistička stranka   LDP   DRI   SDS   gradska vlast   opozicija   NPS Narodni pokret Srbije   Zajedno za Srbiju   prikupljanje potpisa   Sindikat Sloga   izbori 2016   udružena opozicija
@demokrate @sns_srbija @ldp @socdemstranka @ZajednoZaSrbiju @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima