Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški socijalisti: "Mi stojimo postojano" - nakon pobede vraćanje Niške televizije gradu, "Beogradu njegovo, nama u lokalu naše"

rssBookmark and Share

Niš 25.05.2020. Z.S. Južna Srbija Info

Simbolično na "Dan mladosti" 25. maj, uz moto i stihove bivše himne "Mi stojimo postojano", Gradski i Opštinski odbor najveće niške opštine (Medijana) Socijalističke partije u Nišu, predali su svoje liste za predstojeće lokalne izbore zakazane za 21. jun.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Jutros 10 sati u prostorijama Gradske opštine Medijana, OO SPS Medijana u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, predata je izborna listu "Ivica Dačić Socijalistička Partija Srbije (SPS) - Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija (JS)".

Listu je predao prof. dr Igor Novaković, predsednik OO SPS Medijana i bivši predsednik GO Palilula, a prvi na listi je prof. dr Žarko Ranković.

Nešto kasnije u 12 sati, u Gradskoj izbornoj komisi, GO SPS u koaliciji sa JS, je predao izbornu listu Ivica Dačić Socijalisticka Partija Srbije (SPS) - Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija (JS) na čelu sa koordinatorom i poslanikom SPS-a Novicom Tončevim. 

Prvi na gradskoj listi je prof. dr Mile Ilić, a odmah iza njega, prof. dr Igor Novaković. 

Socijalisti na predstojeće izbore izlaze spremni, osveženi mladim snagama, a spoj sa iskustvom starijih kadrova, vide kao dobitnu kombinaciju, sigurni su u toj političkoj organizaciji.

Novaković: Politika nije samo sada, moramo da gledamo i na sutra..

"Ovoga puta idemo na pobedu, očekujemo mnogo veći prcenat nego na prošlim izborima, bar onoliki koji će nam obezbediti da budemo uticajni politički faktor u Nišu i sprovedemo svoje ideje. 

Na politiku, ne može da se gleda samo analitički već i sintetički, politika nije samo sada i u ovom trenutku, mora da postoji plan za budućnost.

Neophodno je da vratimo ljudske i osnovne vrednosti, u pravom smislu te reči, besplatno obrazovanje, zdravstvo, da vratimo Nišlijama televiziju, odnosno, osnujemo Regionalni javni servis, a Niš zaslužuje da postane administrativni centar jugoistoka Srbije", ističe prof. Novaković, poznat u svoj "borbi" za decentralizaciju.

Ranković: Dobri odnosi sa naprednjacima..

Prof. dr Žarko Ranković je istako, da su dosadašnji odnosi sa Srpskom naprednom strankom bili dobri i izrazio nadu da će se oni u tom smeru i nastaviti u eventualnoj postizbornoj koaliciji.

Ilić: Osveženi mladima 

Prof. dr Mile Ilić, iskusni političar, za koga se kaže da je u "njegovo vreme Niš najviše izgrađen", izjavio je da će SPS, ako bude u prilici da utiče, nastaviti tamo gde se stalo, pre svega u infrastrukturi i nedovršenim palnovima još iz 90-tih, sada obogaćen mladim snagama.

Tončev: "Trojac u borbi za decentarlizaciju"..

Koordinator i poslanikk SPS-a Novica Tončev, takođe jedan od glasnih boraca za prava građana juga Srbije, kaže da "trojac" Ilić, Novaković i Tončev, sličnih političkih shvatanja u SPS-u, može samo da donese iznenađenje na političkoj sceni Niša.

 

 


#   Niš   SPS   Medijana gradska opština   Novica Tončev   Mile Ilić   Igor Novaković   Žarko Ranković   Skupština grada Niša   Dragan Marković   Dragan Marković Palma   Jedinstvena Srbija   GIK   Izbori 2020
@socijalisti @redinmind @JS_domacinski @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima