Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odmah da idemo na izbore

rssBookmark and Share

15.10.2011. Autor : S.Radović |

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je rekao da Vlada Srbije želi podršku za rebalans koji krije 870 miliona evra novca građana za grandiozna izborna gradilišta.

Odmah da idemo na izbore

On je rekao da je ta stranka uradila sve štro može stranka sa 12 poslanika i da više ne želi da podržava Vladu.

Jovanović je za Politiku naveo da je LDP glasao za sve evropske zakone kako je najavio 2008. godine i da sadašnja vlada nema kapaciteta za "istinu, odgovornost i promenu politike".

On je dodao da "nije ništa novo što (vlast) smisao politike traži u brojanju do 126 glasova po svaku cenu" i da se cena uvek fakturiše građanima.

-Vlast statira u zemlji kojoj nema više ništa da ponudi kao rešenje, a za njom ostaju razorena ekonomija, socijalna politika svedena na milost partija, obrazovni sistem koji našoj deci ne daje šansu za budući život, rekao je predsednik LDP.

On je dodao da LDP neće "mirno i skrštenih ruku da sedi u parlamentu gde većina pred tim zatvara oči i da se bavi ratifikacijom nekih međunarodnih ugovora kozmetičkog karaktera i beskrajnim zaduživanjem".

-Tražimo plan za ova dva meseca. Ako njega nema, bolje je odmah da idemo na izbore i kroz njih potražimo novu vladu koja će moći da otkloni prepreke za kandidaturu i počne pregovore sa EU, dodao je Jovanović.

Predsednik LDP je rekao da su efikasnija Srbija 9i promene "nemogući" bez jačeg LDP i da je za tu stranku važno "stvaranje efikasne države, briga o ljudima i drugačija vlast od ove koja se pretvorila u grupu partija bez odgovornosti".

"Zato preokret mora da počne odmah i mi želimo da prekinemo taj lanac i anesteziju u političkom životu koji se sveo na povlađivanje i udvaranje, na lidere bez politike i politiku bez principa.

Da bi to bilo moguće, i teme i atmosfera kampanje moraju biti drugačiji i to unapred kažemo", rekao je on i dodao da ta stranka želi da spreči da se na izbore ide u "psihozi palanke i buvlje pijace, panike sadašnje vlasti i Nikolićevog lova na svakog ko mu se učini kao kusur u operaciji otimanja vlasti".


#   LDP
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima