Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poslanik iz Niša Tamara Kerković: Od mandatarke Brnabić nismo čuli ništa o siromaštvu, inflaciji, poskupljenjima...

rssBookmark and Share

Niš 25.10.2022. Južna Srbija Info

Mandatar Ana Brnabić u svom današnjem obraćanju Narodnoj skupštini tražeći od narodnih poslanika podršku za sastav nove Vlade Republike Srbije, sa najviše ministarstava u čitavoj Evropi i 28 ministara u svom ekspozeu je istakla sve "džinovske" korake koja je prethodna Vlada postigla i, kako kaže, Srbiju svrstala među prvih deset zemalja sveta, ističe u delu saopštenju Tamar Kerković, poslanik Dveri iz Niša.

Poslanik iz Niša Tamara Kerković: Od mandatarke Brnabić nismo čuli ništa o siromaštvu, inflaciji, poskupljenjima...

Saopštenje prenosimo u celosti…

 Hvaleći mere vlasti tokom pandemije COVID19 pominje da smo bili lider u broju i brzini nabavljenih vakcina, opreme i izgradnje kapaciteta ona ne pominje da nikada nismo saznali koliki je broj umrlih,  kolika je bila vrednost i cena vakcina i opreme, kao da su tri nove  bolnice gradila preduzeća bliska vlasti SNS, po nekoliko puta višim cenama, kao jedini ponuđači.

Pominjući mere podrške privredi i stanovništvu tokom pandemije mandatar Brnabić  pominje da je potrošeno gotovo 9 milijardi evra, ali ćuti o tome  da je zbog neselektivnosti tih mera, jer je dato svima isto,  potrošeno 2 mlrd evra više i to iz zaduženja , a da će taj novac građani morati da vrate sa kamatama, a da je samo 0, 2 % tih para vraćeno u budžet.

Govoreći o najnižoj stopi nezaposlenih od 8.9% Brnabić ćuti o tome da​ iz zemlje svake godine  zbog partokratski zarobljenog tržišta rada, zbog siromaštva i beznađa  do koje je ova vlast dovela, odlazi 60 000 najobrazovanijih mladih ljudi, zanatlija, porodica i stručnjaka i da radne snage zbog toga nema, i da planira da nedostajeće ljude zamenjuju stranom radnom. Rasterali su domaće građane, a sada će uvoziti strance da rade u Srbiji.

Izgradnju infrastrukturnih projekata kao "gigantski" poduhvat ove vlasti mandatarka ističe, ne pominjući da u javnoj potrošnji i izgradnji javnih objekata nema adekvatne kontrole, da je to tržište javnih nabavki monopolizovano, da konkurencije nema, da za milionske pljačke i zloupotrebe nije odgovarao gotovo niko,  kao i da je Srbija svake godine sve više na listi najkorumpiranijih zemalja.

Standardno veličajući uspeh politike privlačenja  SDI - stranih direktnih investicija od 3, 7 mlr evra u 2021.god. mandatarka ne pominje da plate zaposlenih kod,stranih investitora finansiraju sami građani Srbije i to sa 93.5% svih subvencija od 2006.god, ćuti o tome da većina stranih investitora donosi najniži nivo tehnolologije,  da imaju najjeftiniju radnu snagu, energente i porez u Evropi. Pri tome, domaća industrija ne postoji nigde u planovima nove Vlade, kao što nema ni ministarstva koje se industrijom bavi. A ne pominjr ni da ni privredu​ ni standard građana ijedne zemlje na svetu nisu podigli strani investitori već domaća industrija.

Pominjući zaštitu životne sredine mandatar Brnanić  ne pominje da su građani na lokalu , na planinama i u gradovima, u ratu sa vlastima da bi  zaštili prirodu, živi svet, vazduh, vodu i zemlju od divljačke i najčešće nelegalne gradnje.   Ne pominje da  građani naselja Brzi Brod u Nišu protestvuju dva meseca braneći koji svoj park, vrtić, šetalište i Crkvu od štetnog dejstva  nadzemnog dalekovoda​ . Projekti za 68 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje pominje mandatar su preskupi, netransparentni, i ekološki upitni, poput onog u Nišu , donetog iza leđa građana, vrednog 85 mil evra, sa samo jednim ponuđačem, čiji projekat plaćen milion evra, a sada sam izvođać mora da ga menja jer je zastareo, preskup.

I veličanje "dualnog obrazovanja" kao najvećeg dostignuća u obrazovanju govori o nameri buduće vlasti da uskoro niko od obrazovanih ne ostane u zemlji, da se status univerziteta, akademskog obrazovanja i univerzitetskih profesora sroza još više, a da sve koje su iz zemlje oterali do sada, zamene "dualno obrazovanim", emigrantima i najsiromašnijim koji će raditi po osnovu PP poslova​ .

O siromaštvu, inflaciji, poskupljenjima , moralnoj i socijalnoj bedi, nismo čuli ništa, osim da je prosečna plata prešla 600 evra. Ništa o najvećem zaduženju, minimalcu za koji ne može minimalna potrošačka korpa da se kupi, o korupciji, ništa o domaćoj privredi,o mladima koji beže jer se guše u  siromaštvu bez perspektive,  nezaposlenosti i nemogućnosti za samoostvarenje ukoliko ne uđu u sastav najvećeg monopoliste u Srbiji - u red članova SNS-a.

Bez tog članstva niko u Srbiji budućnost trenutno nema - to svi u Srbiji sada znaju.


#   Niš   Vlada Republike Srbije   Ana Brnabić   Dveri   Skupština Srbije   Tamara Kerković
@Vlada_SR @anabrnabic @SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima