Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"PREOKRET" traži da se građanima zaduženim u švajcarskim francima troškovi za komunalne usluge umanje za 50 odsto

rssBookmark and Share

10.03.2016. Južna Srbija Info

Pokret za PREOKRET je i zvanično podneo zahtev lokalnoj vlasti u Nišu da se građanima koji imaju kredite u švajcarskim francima pomogne u teškom položaju u kom su se našli, tako što će im troškovi za komunalne usluge biti umanjeni za 50 odsto.

"PREOKRET" traži da se građanima zaduženim u švajcarskim francima troškovi za komunalne usluge umanje za 50 odsto

Pokret za PREOKRET ocenjuje da je odlazeća vlast svojim ignorantskim odnosom prema problemima građana zaduženih u švajcarskim francima te ljude ostavila na cedilu, pa su se mnogi zaduženi našli u potpunom beznađu, suočeni sa pretnjama da će im stanovi biti prodati na licitaciji.

S obzirom na to da je republička vlast do kraja ostala potpuno neosetljiva za probleme 100 000 građana koje je zaduženost u švajcarcima oterala u bedu i potpuno beznađe, Pokret za PREOKRET započeo je akciju u više gradova u Srbiji u kojoj se od lokalnih samouprava traži da zaduženima u švajcarcima pomognu tako što će im troškovi za komunalne usluge biti umanjeni za 50 odsto.

„Vlast u Srbiji jedina je u okruženju koja nije uradila ama baš ništa da pomogne svojim građanima koji su postali žrtve bankarske alavosti. Verujemo da će vlast na lokalnom nivou pokazati solidarnost prema svojim sugrađanima i komšijama. Umanjenje troškova komunalnih usluga pomoglo bi ovim ljudima da prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli dok njihov problem ne bude rešen“ ocenio je predsednik Pokreta za PREOKRET profesor doktor Janko Veselinović.

„Pružamo priliku gradonačelniku Niša gospodinu prof. dr Zoranu Perišiću  da učini makar jedan pozitivan potez tokom svog mandata i da, za razliku od svog političkog mentora pokaže malo sluha za probleme Nišlija zaduženih u švajcarskim francima“, izjavio je predsednik Gradskog odbora Pokreta za PREOKRET u Nišu, Nemanja Stojiljković. 

PREOKRET je predložio i izmene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kojim bi se zaštitili i korisnici kredita indeksiranih u drugim valutama ali i korisnici drugih finansijskih usluga.

Pokret za PREOKRET očekuje da će prvi zakon koji će nova republička skupština imati na dnevnom redu biti Zakon o konverziji kredita u švajcarskim francima u evro i zakon koji će štiti korisnike drugih finansijskih usluga. 

 


#   komunalije   računi   Švajcarski franak   zaduživanje   Pokret za Preokret   Janko Veselinović   Nemanja Stojiljković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima