Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rama: Haradinaj laže

Bookmark and Share

Priština 02.05.2019. RTS, Tanjug, Južna Srbija Info

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da niko na samitu u Berlinu nije zatražio od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje takse, prenosi prištinski list "Koha".

Edi Rama (arhivska fotografija)
Edi Rama (arhivska fotografija)

Ramuš Haradinaj je za RTK pre dva dana rekao da je na berlinskom samitu bilo određenih pritisaka od svih učesnika da Priština ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije.

Prema Haradinajevim rečima, "ozbiljnu situaciju su stvorili kancelarka Merkel, Makron, premijer Rama, predsednik Tači... svi oni su smatrali da je dobro da takse budu suspendovane na neko vreme kako bi se dala prilika dijalogu", prenela je RTK.

Međutim, Koha piše da je Rama rekao da niko nije zatražio od Haradinaja u Berlinu da suspenduje takse i da je, kako je dodao, on učinio suprotno.

Rama je, navodi prištinski list, optužio Haradinaja da "još nije shvatio osnovna pravila ljudske komunikacije", koja su, kako dodaje, "pravila koja, takođe, važe i za lidere – da kada nešto razgovaraju između sebe, to ne komentarišu u javnosti".

U pitanju je "laganje da bi neko ispao 'dobar čovek' pred svojim narodom", smatra Rama, prenosi Koha.

Albanski premijer tvrdi da je samo "predložio u dva navrata Haradinaju" da prihvati zahtev Merkelove i Makrona da se takse suspenduju na šest ili četiri meseca da bi se dijalog nastavio, navodi prištinski list.

Pošto je Haradinaj, kaže dalje Rama, javno rekao da je on izvršio veći pritisak da se ukinu takse i od Vučića, njemu onda, kako dodaje, ostaje "da se uteši činjenicom da je, posle samita, Vučić bio jednako nezadovoljan kao i Ramuš", prenela je Koha.


#   Kosovo i Metohija   takse   Priština   ekonomija   Albanija   Edi Rama   Ramuš Haradinaj
@haradinajramush @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima