Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lider niških demokrata smatra da je najpozvaniji da govori o lokalnim problemima

rssBookmark and Share

Niš 27.11.2019. Južna Srbija Info

U svom dopisu medijima, predsednik GrO Miodrag Stanković kaže da je kao odbornik i šef odborničke grupe DS u Skupštini Grada Niša "sigurno jedan od najpozvanijih da govorim o lokalnim problemima i o odnosu koji SNS ima prema građanima".

Foto: Arhiva DS Niš
Foto: Arhiva DS Niš

Saopštenje-izjavu Stankovića, prenosimo u celosti.

Kao odbornik i šef odborničke grupe DS u Skupštini Grada Niša sam sigurno jedan od najpozvanijih da govorim o lokalnim problemima i o odnosu koji SNS ima prema građanima, i ne samo prema građanima već i prema političkim protivnicima. Svih ovih godina sam kao odbornik u Skupštini Grada Niša podneo stotine amandmana, inicijativa, kako onih koji se odnose na budžet Grada Niša, na izmenu Statuta, kako bi približili lokalnu samoupravu građanima, racionalno se odnosili prema novcu iz budžeta Grada. I ništa od toga nije prihvaćeno. Zašto? Zato što autonomija odlučivanja na lokalu, kada je reč o SNS ne postoji, nego se ponašaju onako kako im se diktira iz Beograda. Niko ne može bolje da zna koji su problemi i potrebe građana Niša od ljudi koji žive u našem gradu a ne u Beogradu. 

Sednice Skupštine Grada Niša su se pretvorile u monologe gradonačelnika Niša bez mogućnosti da opozicija na bilo koji način nešto kaže, a i ako dobije reč da nešto kaže, odmah iza toga nastupaju funkcioneri SNS koji na svaki način pokušavaju da obesmisle ono što kaže opozicija"- rekao je Stanković.

"Ušli smo u praktično predizbornu godinu, a od povećanja plata, zapošljavanja, milijardi i milijardi stranih investicija i pomoći penzionerima, nema ništa. SNS pokušava da se dodvori biračima kroz par meseci asfaltiranja ulica grebanim asfaltom... 

Skoro 8 godina se nisu pokrenuli iz svojih fotelja a sada pokušavaju da naprave privid da brinu o građanima. Ubeđen sam da će građani Niša to da prepoznaju i da će na prvim fer i poštenim izborima oni otići u zaborav.

Bojkot ili ne, vreme će pokazati. O tome će odlučiti građani, naš stav se zna! Srbija se trese od afera, plagijata doktorata, lažnih diploma, trgovine oružjem, a građani Niša imaju problema sa elemetarnom egzistencijom. Prazne priče znače prazne frižidere. A obećanja od strane SNS samo stižu jedno drugo,  ali su sva prazna...

Svi vi dobro znate koliko sam se borio za očuvanje ustanove Divljana u kojoj radnici nisu primali plate 2 godine, i evo po prvi put za sve ove godine, inicijativa koju sam podneo je prihvaćena. Spasili smo ustanovu Divljana, obezbeđena su 15 miliona dinara iz budžeta Grada Niša. I ta inicijativa ne bi bila prihvaćena da nije predizborna godina i da se nisu uplašili velikih masovnih protesta pre svega roditelja koji su bili primorani da dodatna sredstva izdvajaju kako bi svoju decu slali na rekreativnu nastavu na Kopaonik ili na Zlatibor.

Šta karakteriše ovu vlast na lokalu?
Nameštanje tendera, sklapanje tzv javno privatnih partnerstava kako bi se javna preduzeća predala u ruke privatnika bliskih vladajućoj garnituri. To sve nije održivo i stranke sadašnje opozicije će odmah nakon smene vlasti, raskinuti sve štetne ugovore poput ugovora o otimanju niškog aerodroma i zahtevati da svi koji su učestovali u ovih štetnim radnjama po građane odgovaraju.

Kada govorimo o izborima moram da podsetim, da bi građani mogli da biraju oni moraju da znaju istinu.

Režimski mediji nas 8 godina lažu čime omogućavaju SNS da manipuliše građanima"- zaključio je Stanković!

Komentara: 0


#   Niš   DS   SNS   Miodrag Stanković   lokalna samouprava
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima