Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: Obezbediti besplatna autosedišta za sve novorođene bebe

rssBookmark and Share

Niš 01.03.2021. Južna Srbija Info

"Potrebno je obezbediti nova auto-sedišta iz sredstava dobijenih od iznosa naplaćenih novčanih kazni za saobraćaje prekršaj, predlaže Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša, koji je podneo odborničku inicijativu da sva deca dobiju auto-sedišta.

Stanković: Obezbediti besplatna autosedišta za sve novorođene bebe

“Grad Niš deli auto sedišta koja su ostala od prošle godine. Ništa nisu uložili. U Nišu je u 2020. rođeno 3.225 beba a grad će podeliti svega 228 auto sedišta, a na konkursu se javilo duplo više ljudi. Jedan broj roditelja mi se požalio da nisu ni znali da je raspisan konkurs, a drugi da postoje uslovi konkursa koje oni ne ispunja

Potrebno je obezbediti nova auto-sedišta iz sredstava dobijenih od iznosa naplaćenih novčanih kazni za saobraćaje prekršaje, a ako su ta sredstva nedovoljna, rebalansom budžeta grada ili na drugi način, treba obezbediti novac za auto-sedišta za sve bebe”, poručuje gradskim čelnicima Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša, koji je podneo odborničku inicijativu da sva deca dobiju auto-sedišta.

On kaže da Niš treba da se ugleda po ovom pitanju na Leskovac gde je 2020.godine rođena 1.541 beba, a odluka Grada je da roditelji svih beba dobiju besplatno auto-sedišta za svako dete.

“Kod njih nije potrebno da podnesete nikavu prijavu, već će broj auto- sedišta odrediti na osnovu prijava novorođenih beba koji će biti dostavljani gradu Leskovcu. Čak će biti organizovana i obuka roditelja za korišćenje auto-sedišta. U Nišu je procedura komplikovana. Na taj način je maksimalno sužen krug roditelja koji mogu za svoje dete da dobiju besplatno auto-sedište a svedoci smo da ima sve više i više saobraćajnih prekršaja, udesa i nesreća u kojima strada i veliki broj male dece”, ističe Stanković.

On kaže da se radi o bezbednosti dece u saobraćaju i da treba maksimalno liberalizovati mogućnost da se dobije auto-sedište za decu.

 “Jedino treba da bude merodavan broj novorođene dece koji dostavi Ginekološko-akušerska klinika Niš. Auto sedišta su potrebna i roditeljima koji nemaju svoj automobil, kada im dete vozi neko od rođaka, komšija. 

Nemojte da se hvalite da ste nešto uradili, a delite ono što je preostalo od prošle godine, ništa niste uložili u “našu decu” koju stalno potencirate kroz političke kampanje. Treba da se pokažete na delu, a ne samo pred izbore”, poručuje gradskim čelnicima Stanković.

Komentara: 0


#   Niš   automobili   Miodrag Stanković   Koalicija Niš moj grad   sedište za decu   auto-sedišta
@Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima