Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Odluka o vanrednim parlamentarnim izborima iduće nedelje

Bookmark and Share

09.11.2017. Tanjug, Južna Srbija Info

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da bi iduće nedelje SNS trebalo da donese odluku o stavu vezane za raspisivanje parlamentarnih izbora zajedno sa beogardskim, prenosi Tanjug.

Foto: Nj.P. Južna Srbija arhiva
Foto: Nj.P. Južna Srbija arhiva

Vučić je novinarima tokom obilaska Beograda na vodi rekao da ne zna kakvu će stranka doneti odluku, dodajući da su izneti argumenti za i protiv, a on je izneo argumente protiv parlamentarnih izbora. Kazao je da smatra da je važno da se pokaže ozbiljnost, jer su pred nama veliki problemi koji treba da se rešavaju narednih godina.

"Ne treba da ličimo na one koji se kriju iza psovki upućene meni, koji misle da je to dovoljno za osvajanje glasova. Smatram da ima mnogo važnih ključnih pitanja u narednoj i naredne dve godine koje moramo da rešimo. Mislim da nije vreme za parlamentarne izbore", istakao je Vučić.

Naglasio je da ne treba SNS da se na lokalnim, gradskim izborima pokriva republičkim rezultatima, i da ne bi bilo ništa strašno ako bi izgubili.

"Ako izgubimo nije nikakav problem, na kraju se živi od dela koja ste ostavili", poručio je on.

Vučić je istakao da neki ulaze u politiku zbog slave, a drugi kako bi napunili sebi džepove, te dodao da SNS ne pripada toj psolednjoj grupi ljudi, dok zna da je političkim protivnicima to bio cilj. Naveo je da drugi, koji su za parlamentarne izbore, navode kao argument da bi, raspisivanjem izbora u februaru, dobili četiri godine potpunog mira, čime bi mogli u potpunosti da se posvetimo evropskom putu i rešavanju problema.

"To je snažan argument, ali sam ostao pri svom stavu. Razgovaraćemo i verujem da ćemo sledeće nedelje imati rešenje", naglasio je Vučić.


#   SNS   Aleksandar Vučić   izbori   parlament   vanredni izbori
@sns_srbija @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima