Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reakcija: Zašto pravite "farmu" od SPS-a

rssBookmark and Share

07.12.2015. Južna Srbija Info, Kurir

Kako danas Igor Novaković nije odgovarao na telefonske pozive naše redakcije, dobili smo izjavu jednog od članova SPS-a iz Niša koji je želeo da ostane anoniman, sve vezano za gore pomenuti članak u listu Kurir.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Reakcija: Zašto pravite "farmu" od SPS-a? Zašto gazite predpostavku nevinosti? Zašto pljujete po svom članu, koji jeste očajan pošto je politički progonjen? Jeste li tražili pravdu za njega ili osvetu, pošto ste povređeni? Zaslužujete li Vi to mesto, pošto nemate mudrosti, ali imate mnogo zluradosti ? Znate li da ima Boga!? 

PS. Koliko opštinskih odbora Vam je dalo podršku? On je dobio podršku makar 90 odsto opštinskih odbora Niša. Da su Vas nevinu optužili, da li bi ćutali?

Z.S, Južna Srbija Info

Članak u listu Kurir prenosimo u celosti:

RASKOL U VLASTI: Vrh SPS sprema se da ide u opoziciju!

Funkcioner SPS Igor Novaković izjavio da su mu vodeći ljudi stranke rekli da neće biti deo vladajuće koalicije posle Saveta OEBS

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SPS Igor Novaković tvrdi da mu je visoka funkcionerka te partije Dijana Vukomanović rekla da se vrh stranke sprema da ide u opoziciju! Prema njegovim rečima, Vukomanovićeva ga je uveravala da će socijalisti biti izbačeni iz Vlade Srbije u rekonstrukciji koja će se obaviti pošto njihov lider Ivica Dačić završi predsedavanje OEBS, odnosno posle Ministarskog saveta.

Novaković, koji je smenjen sa mesta šefa odborničke grupe SPS u Nišu, napisao je na svom blogu da ga je Vukomanovića pre smene pozvala da ga ubedi da podnese ostavku na to mesto jer to traži gradonačelnik Niša Zoran Perišić iz SNS. Kada joj je, kako tvrdi, uzvratio da će vratiti i mandat, ona mu je onda rekla: „Molim te, ne vraćaj mandat jer možda odemo u opoziciju, onda si nam potreban.“

Sufliranje telefonom
- Pitam je: „Zašto bismo išli u opoziciju kad se potencira na što jačim vezama sa SNS?“ Ona odgovara: „Znaš, Ivici se završava mandat u OEBS i nakon toga je moguća rekonstrukcija, pa izbori. Rekonstrukcija u kojoj mi verovatno nećemo biti“ - stoji u Novakovićevom tekstu.

Novaković za Kurir objašnjava da ga je Vukomanovićeva telefonom savetovala šta da radi.

- Rekla mi je i da se SPS priprema za opoziciono delovanje jer SNS planira da izbaci SPS iz Vlade. Rekla mi je: „Moramo da ćutimo, da ne talasamo.“ Ne znam odakle joj informacija o rekonstrukciji i izbacivanju iz Vade, nije mi pojasnila. Mislim da me nije zvala u Dačićevo ime, on od posla ne stiže da se bavi strankom - kaže Novaković.

Vukomanovićeva, međutim, uverava da nije Novakoviću rekla to što on tvrdi.

- Igor Novaković je u skladu sa Statutom SPS smenjen 9. oktobra 2015. godine sa mesta šefa odbornčke grupe SPS u Skupštini grada Niša i disciplinski postupak protiv njega se nastavlja, takođe u skladu sa Statutom SPS. Sve što on plasira u javnost su dezinformacije i izraz njegovog ličnog očajanja zbog optužnice i krivičnog postupka koji je pokrenut protiv njega. Uostalom, njega su nedavno oštro demantovali i Branko Ružić i Milutin Mrkonjić, kao i ja - kaže ona za Kurir.

Svi ga demantovali
Novaković je inače optužen je da je dok je bio bio direktor niškog „Jugoistoka“, sa još pet osoba počinio finansijske malverzacije. Nedavno je objavio da će se kandidovati za gradonačelnika Niša, kao i da u tome ima podršku Ružića i Mrkonjića, ali su njih njih dvojica to demantovali. Inače, čim je Novaković objavio ovo pismo, Vukomanovićeva mu je na Fejsbuku poručila da posle smene žalopojke ne vrede.

- Čemu sad žalopojke? Podnesi poraz muški! Ne izmišljaj. Srbija suzama ne veruje - rekla je ona.

Ivica Dačić, s druge strane, tvrdi da nema potrebe da se sprema za opoziciju.

- Šta imaš da se spremaš za opoziciju? Šta će Vučić da odluči, to je na njemu. Moje je da svoj posao radim u najboljem interesu za zemlju - poručuje on.

Kako neki u SPS vide koaliciju sa SNS
SOCIJALISTA: VLADA JE BRAK U KOJEM MUŽ TUČE ŽENU
Zanimljivo je i da je jedan funkcioner iz vrha SPS nedavno u razgovoru za Kurir nezvanično rekao da se socijalisti navodno spremaju na određene korake. Govoreći o odnosu socijalista i naprednjaka, slikovito je objasnio kako to izgleda:

- Ova vlada liči na brak u kom muž tuče ženu, ali žena se sprema - rekao je ne želeći da pojašnjava svoju izjavu.

Kurir, D.Luković


#   SPS   SNS   Južna Srbija region   Ivica Dačić   Vlada Republike Srbije   Južna Srbija Info   Zoran Perišić   Igor Novaković   politika   Milutin Mrkonjić   OEBS   Branko Ružić   disciplinski postupak   reakcija   Kurir list   Dijana Vukomanović
@socijalisti @sns_srbija @DacicIvica @Vlada_SR @juznasrbija @ProfdrPerisic @redinmind @vukomand @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima