Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poplavljeno 50 kuća u nevremenu

rssBookmark and Share

25.05.2011. Izvor: Južne vesti (Danilo Kocić)

U nevremenu, koje je juče posle podne zahvatilo gradsko jezgro Leskovca, poplavljeno je pedesetak kuća i podruma.

Leskovac: u nevremenu poplavljeno 50 domova
Leskovac: u nevremenu poplavljeno 50 domova

LESKOVAC –Više od 20 vatrogasaca iz samog grada i Niša, uz pomoć mehanizacije i pumpi, pomagali su Leskovčane kojima je vodena stihija pretila da će ući u dvorišta, podrume i domove.

Sektor za vanredne situacije posebno je usmerio aktivnost na 17 lokacija i Opštu bolnicu, ali ona nije bila ugrožena.

Većeg nevremena nije bilo van gradskog jezgra, odnosno na poljima, ali iz Radarskog centra Kukavica saopštavaju da su strelci dejstvovali sa 17 protivgradnih stanica, koje su upotrebile 44 protivgradne rakete.

- U Leskovcu je padao grad veličine kukuruza, a zabeležene su na poljima, u okolini grada, dve pojave sugradice sa jakim pljuskom i dve pojave sitnog grada – kaže Nataša Tomić, šef Radarskog centra Kukavica.

Tomićeva ocenjuje da je angažovanje strelaca bilo uspešno, ali su tri protivgradne stanice ostale bez raketa, a trebalo je još da dejstvuju, jer su se na području koji su zaduženi da brane pojavili opasni gradonosni oblaci.

- Trenutno stanje nije najpovoljnije, jer na protivgradnim stanicama imamo u proseku 3,5 protivgradne rakete, što je nedovoljno za efikasnu odbranu odbrani od grada i zato ćemo tražićiti nove rakete, jer je za efikasnu odbranu od grada potrebno da svaka stanice ima 12 protivgradnih raketa – zaključuje Nataša Tomić, šef Radarskog centra Kukavica u Leskovcu.


#   sektor za vanredne situacije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima