Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: Potporni zid fabrike „Mladost“ se srušio na ulicu

rssBookmark and Share

Leskovac 24.01.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Zid visok oko dva metra, koji je oko svoje fabrike podigla fabrika „Mladost“ u Leskovcu, srušio se rano jutros i pao na kolovoz Ulice Božidara Veličkovća.

Leskovac: Potporni zid fabrike „Mladost“ se srušio na ulicu

U „Mladosti“ tvrde da je do obrušavaja došlo zbog obilnih padavina i podizanja nivoa podzemnih voda, ali meštani veruju da su rušenju „pomogla“ brda zemlje koja se naslanjaju na taj zid, a koja se koristi za proizvodnju opekarskih proizvoda.

„Pod ovolikim teretom zemlje bi i čelik popustio. Sreća da niko nije nastradao“, priča Velibor Miljković, jedan od stanovnika iz kuća poređanih preko puta potporng fabričkog zida.
Zid je podignut pre tri godine posle višegodišnjih protesta meštana zbog velike prašine, ali buke koja noću dolazi od kamiona i bulodožera.

Kažu da zid nije umanjio probleme.

„Ne znamo kako da se dalje borimo sa rukovodstvom ove firme. Leti ne možemo da otvaramo prozore na kućama od prašine, zimi da izađenmo napolje od blata. Naš predlog je da se ta zemlja izmesti na drugom placu gde nema naseljenih objekata. Ali oni su tamo za sebe napravili upravnu zgradu i sredili parking, a zemlju nabacali ovde gde živi preko 200 porodica“, kaže Marko Stanković koji živi u zgradi preko puta zida koji se obrušio.

Nadležni iz ove kompanije, kao i u ranijim slučajevima, nisu hteli da komentarišu situaciju.
Jedan od prisutnih radnika iz kompanije rekao je da je do obrušavaja došlo usled kiše koja je padala juče i zbog podzemnih voda.


#   Leskovac   potporni zid   Marko Stanković     Mladost crepana Leskovac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima