Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijave zbog spomenika teroristima!

rssBookmark and Share

27.11.2012. Izvor: Z.N.

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković je na konferenciji za novinare rekao da je spomenik postavljen bez dozvole Zavoda za zaštutu spomenika kulture iz Niša, nadležanog za izgradnju na tom trgu, koji o tome nije bio ni obavešten.

Prijave zbog spomenika teroristima!
U osvrtu na izjave albanskog i kosovskog premijera Saljija Beriše i Hašima Tačija u Skoplju koji su govorili o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, Stanković je ponovio stav da je jug Srbije neodvojivi deo Srbije.

To su, podsetio je, rekli i najviši američki zvaničnici kao što je američka državna sekretarka Hilari Klinton, a takav stav preneli su mu i ambasadori SAD i Britanije Majkl Kirbi i Majkl Devenport, kao i predstavnici EU i OEBS-a Vensan Dežer i Pola Tide.

Osvrćući se na sastanak sa ambasadorima održan u petak, Stanković je rekao da je zajednički zaključeno da se na prostoru tri opštine na jugu Srbije mora više ulagati i da je ekonomski razvoj tog kraja preko potreban kako bi se poboljšali uslovi za sve koji tamo žive.

On je rekao i da se ne očekuju nemiri povodom proslave 100 godina albanske državnosti.

"Ne očekujemo ekscese i sukobe. Informacije koje imama govore da će sve da prođe u najboljem redu", rekao je predsednik ovog tela Zoran Stanković na konferenciji za novinare u Palati Srbija.


#   Majkl Devenport   Zoran Stanković     Majkl Kirbi   OEBS   jug Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima