Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pripremni radovi na izgradnji akva parkau Niškoj Banji

rssBookmark and Share

Niška Banja 24.02.2022. Južna Srbija Info

U gradskoj opštini Niška Banja počeli su pripremni radovi na izgradnji akva parka na površini od 5,4 hektara na lokaciji Lozni kalem, piše na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Pripremni radovi na izgradnji akva parkau Niškoj Banji

Tekst prenosimo u celosti..

Početku radova prisustvovala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima, članovi Gradskog veća Grada Niša, predsednik gradske opštine Niška Banja Dušan Živković i građani.

Punih 30 godina govorimo o izgradnji akva parka. Ovo nije predizborno obećanje – ovo je realnost. Domaća operativa, mašine i radnici su tu, postavljaju trajnu ogradu, a posle završetka pripremnih radova počinje izgradnja zatvorenog dela akva parka koji nije samo letnji sadržaj, radiće 365 dana i pomoći Niškoj Banji da bude atraktivna cele godine, rekla je gradonačelnica Niša.

Ne možemo da zamislimo razvoj turizma u Niškoj Banji i ovom delu Srbije bez sadržaja. Prednost Niške Banje je blizina aerodroma, direktan izlaz na auto-put koji će imati i koji počinje da se gradi početkom marta, veliki broj turista u tranzitu i posetilaca iz Bugarske, ukazala je Dragana Sotirovski.

Kada vidite kojom brzinom se razvijaju druge banje, onda shvatite da imate sve i da treba da pomognete Niškoj Banji da se razvija i da se vrati na ono mesto i vrhu koje je nekada zauzimala, kazala je ona.

Gradonačelnica Niša je podsetila da je u anketi u kojoj su se građani izjašnjavali o sadržajima koji gradu nedostaju, akva park najčešće pominjan.

Prema njenim rečima, izgradnja akva parka podstakla je već kupovinu dva hotela iz ranije propale privatizacije. Očekuju se novi hotelijeri i nove investicije.

Živković je rekao da se na projekat izgradnje akva parka, koji je od izuzetne važnosti za razvoj turizma, dugo čekalo. On je zahvalio na tom i drugim projektima za Nišku Banju, na velikim sredstvima koja su izdvojena ocenivši da je „to sada jedan drugačiji pristup prema gradskoj opštini u odnosu na godine propadanja Niške Banje“.

Direktor KLER-a Dušan Radivojević je ukazao na kontinuitet Grada Niša u razvoju Niške Banje i na ravnomeran razvoj grada uopšte.

On je podsetio da je lokacija Lozni kalem opremljena u saradnji sa Ministarstvom privrede, da je ranije uloženo 2,5 miliona evra, kao i da su prilikom izgradnje fabrike IMI urađene saobraćajnice, vodovodna, kanalizaciona i gasovodna mreža.

Pripremni radovi trajaće 100 dana, a zatim se nastavljaju iskopi za objekte. Najpre će se u prvoj fazi graditi zatvoreni deo akva parka koji je najveće površine i iznosi oko 3.500 kvadratnih metara sa zatvorenim bazenom, spa centrom, restoranom i administrativnim delom.

Slede radovi na izgradnji bazena na talasima površine 1.740 kvadratnih metara, ostalih bazena, vitaliti bazena, lenje reke na površini od 1.100 kvadratnih metara.

Rok za završetak kompletnog akva parka je tri godine, što ne znači da taj izuzetno važan kompleks, koji se finansira sredstvima Grada Niša, neće biti završen i ranije, rečeno je prilikom obilaska lokacije i početka radova.


#   Dragana Sotirovski   Niška Banja   akva-park   Lozni kalem
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima