Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Probijen put do zavejanih aleksinačkih sela (video)

rssBookmark and Share

Aleksinac 06.01.2016. RTS, Aleksinačke vesti

Posle dva dana probijen je put do tri aleksinačka sela, na putnom pravcu od Subotinca prema Deligradu, koji je zbog snega i jake košave bilo odsečen od centra opštine.

Probijen put do zavejanih aleksinačkih sela (video)

Na delu teritorije aleksinačke opštine, proglašena je vanredna situacija, pa je na raščišćavanju prilaza selima, angažovana dodatne mehanizacija.

Sve ono što su mašine satima uspevale da očiste sa glavnog puta, košava je za kratko vreme vraćala, praveći smetove visoke gotovo dva metra.

U Mozgovu u kome živi oko 2.500 ljudi, nije bilo domaćina koji se danas nije latio lopate.

Prokopane staze do prvog komšije ili prodavnice, iskoristili su najmlađi kojima je sneg, kako rekoše, ulepšao raspust.

Proglašenje vanredne situacije na jednom delu teritorije aleskinačke opštine omogućilo je dodatano angažovanje mašina za čišenje snega. Autobusi sada saobraćaju do svih sela, do kojih mogu i kola Hitne pomoći.

Čedomir Rakić, zamenik komandanta za vanredne situacije opštine Aleskinac, kaže da nije bilo većih problema u obavljanju dužnosti.

Ako ne bude novih padavina, vozači zavejani na putu vozila će iz smetova moći da izvuku, najverovatnije tek za neki dan.

Dragana Sotirovski


#   Aleksinac   Deligrad   saobraćaj   Dragana Sotirovski   Mozgovo   sneg   Čedomir Rakić   Subotinac   vanredna situacija   štab za vanredne situacije
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima