Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Epidemija zarazne žutice

rssBookmark and Share

Kuršumlija 25.10.2011. Autor : S.Radović |

Ukupno 14 osoba, starosti školskog uzrasta lečeno je na infektivnom odeljenju opšte bolnice u Prokuplju zbog infektivne žutice (hepatitis A) u poslednjih mesec dana.

Jelena Pantović Pi ar bolnice u Prokuplju kaže za ''Južnu Srbiju'' da se očekuje proglašenje epidemije zarazne žutice na tom području.

Prokuplje: Epidemija zarazne žutice

Kako je za ''Južnu Srbiju'' izjavila Jelena Pantović Pi ar opšte bolnice u Prokuplju u poslednja 3 dana, zabeleženo je 7 novih slučajeva.

-Nadzor nad epidemiološkom situacijom je u toku a epidemiolozi će odlučiti o proglašenju epidemije zarazne žutice , Kaže Pantovićeva,napominjući da je trenutno na infektivnom odeljenju hospitalizovano 7 novih osoba koje su zaražene žuticom.

Među obolelima ima najviše deca iz naselja Berilje, učenici O.Š. Ratko Pavlović Ćićko.

Najmalađi pacijent ima 6 godina .

Iz opšte bolnice u Prokuplju apeluju na stanovništvo i nadležne u javnim ustanovama, a posebno školama i obdaništima da se strogo pridržavaju protivepidemijskih mera i više pažnje posvete podizanju nivoa opšte i lične higijene.

-Na područiju opštine Kuršumlija za sada nema osoba zaraženih žuticom , Izjavila je Ljiljana Arsenijević direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji.


#   Kuršumlija   Jelena Pantović   Ljiljana Arsenijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima