Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje podiglo kredit za Vodovod

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.12.2010. Izvor: Južne vesti

Kako bi se za potrebe Javnog komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“ podigao kredit od 50 miliona dinara, prokupačka skupština je dala saglasnost da se pod hipoteku stavi filterska stanica na vodosistemu Bresnica, koja vodom snabdeva 70 odsto grada.

Prokuplje podiglo kredit za Vodovod
Razlog za podizanje kredita je reprogramiranje postojećih kredita Vodovoda, obezbeđivanje viška zaposlenih radnika i održavanje tekuće likvidnosti preduzeća.

Direktor Vodovoda Radoslav Milenković kaže da je prvobitan plan bio da se podigne kredit od 80 miliona, ali nijedna banka nije htela da odobri tu sumu. Na sadašnjih 50 miliona pristala je KBC banka.

- Najveći problem preduzeća je višak radnika. Od 200 koji su sada na platnom spisku, najmanje 30 odsto, odnosno oko 70 mora da ode. Uz to, velika su dugovanja građana i javnih institucija za utrošenu vodu. Građani duguju 50 miliona, a preduzeća oko 60 miliona dinara. Zbog tih dugova mi smo nelikvidni i kada se rešimo dugovanja, Vodovod će moći normalno da radi - objašnjava razloge podizanja kredita direktor Milenković.

On dodaje da je u planu da se uz pomoć lokalne samouprave ti dugovi što pre naplate, barem dug javnih preduzeća, a da se poveća i cena kubika vode koji trenutno košta 28 dinara.

Na probleme Vodovoda, nadležni u njemu, uporno ukazuju poslednjih godinu dana. Ipak do sada to pitanje nije ozbiljno razmatrano. Iako kredit koji se podiže nije dovoljan, nadležni se nadaju da će upornijim pokušajima od svojih dužnika da naplate potraživanja dobiti novac koji će konačno rešiti probleme u Vodovodu.



#   Prokuplje   vodovod
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima