Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest stomatologa sa juga Srbije

rssBookmark and Share

07.03.2014. Novosti

Stomatolozi protestuju jer je već nekoliko godina nerešen status „neugovorenih“ zubara i tehničara, a stomatolozima iz Hitne službe preti gašenje od juna ove godine

Protest stomatologa sa juga Srbije

Podršku stomatolozima iz niške Službe hitne medicinske pomoći dale su u četvrtak i kolege iz drugih gradova koji su se okupili u centru grada da bi potpisali peticiju. Stomatolozi protestuju jer je već nekoliko godina nerešen status „neugovorenih“ zubara i tehničara, a stomatolozima iz Hitne službe preti gašenje od juna ove godine.

Gordana Glasnović i Miodrag Živković iz Žitorađe, Zorica Cvetkovska iz Aleksinca i još mnogi drugi iz Prokuplja, Knjaževca, Svrljiga, ogorčeni su stavom države, odnosno, Ministarstva zdravlje prema njima.

- Kategorija neugovorenih radnika ne postoji. Postoji rad na određeno i neodređeno vreme. Već 18 meseci nas 16 zaposlenih nismo primili platu - kaže stomatolog Gordana Glasnović i dodaje da su dobili sudske presude za neisplaćene plate za 2011. I 2012. godinu, ali da im je problem da ih i naplate.

Slobodan Jovanović, načelnik Stomatološke službe pri Hitnoj pomoći, kaže da je već 5.000 Nišlija potpisalo peticiju kojom traže da se sačuva služba od gašenja. Cilj im je da prikupe 10.000 poptisa i da od zaštitnika građana traže da reaguje.


#     Hitna pomoć   Južna Srbija region   protest   Slobodan Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima