Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Porodica Predraga Trajkovića optužuje policiju da štiti ubicu

rssBookmark and Share

Vranje 25.11.2014. Alo, Južna Srbija Info

Zbog nerasvetljene misteriozne pogibije Predraga Trajkovića Garinče (34), ispred zgrade Višeg suda i tužilaštva u Vranju danas su protestovali roditelji, rođaci i prijatelji nastradalog, koji je posle lova 24. novembra 2014. oko 18 časova u džipu smrtno stradao u ataru sela Gornje Punoševce.

Porodica Predraga Trajkovića optužuje policiju da štiti ubicu

Roditelji Stojan i Slavica, supruga nastradalog lovca Sanja, rođeni brat Nenad i ostala rodbina najavili su nova protestna okupljanja i odlazak ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, jer su ogorčeni što vranjsko pravosuđe ni posle godinu dana nije privelo pravdi ubicu Predraga Trajkovića.

Nezadovoljstvo zbog neefikasnosti i nečinjenja vranjske policije i pravosuđa, ogorčena rodbina potvrdila je upozoravajućim transparentima:“Vučiću, Vašeg brata su tukli, a mog su ubili“, “Ko je jači od zakona“, “Tužilaštvo je prećutalo“, “Gde je naš sin“.

Protestno okupljanje ispred zdanja vranjskog pravosuđa paradigma je uzaludnog jednogodišnjeg nastojanja porodice da dokaže da Predrag Trajković posle kobnog povratka iz lova na putu prema Bareliću nije izvršio samoubistvo, već da je usmrćen iz lovačkog oružja.

- Svi ćute, a znaju ko je ubio mog brata. Sramota je da godinu dana čekamo na istinu i pravdu. Što je jpš gore, pravosuđe još nije rasvetlilo misterioznu smrt mog brata na povratku iz lova sa šestoricom lovaca. Posle smrti mog brata, Policijska uprava u Vranju zvanično je saopštila da je moj brat Predrag izvršio samoubistvo, jer je nehotično povukao oroz lovačke puške, koja se nalazila uspravno pored njegovih nogu. Navodno, došlo je do samozapaljivanja oružja, koje je bilo okrenuto prema Predragu. Ispaljeni projektil razneo je glavu mog brata. Nedopustivo je da istraga još tapka u mestu, rekao je rođeni brat nastradalog lovca Nenad Trajković.

Nenad i Predrag Trajković, Vranje

Ogorčenje rodbine potkrepljuju obdukcioni nalazi stručnjaka niškog Zavoda za sudsku medicinu i veštaka balističara, koji potvrđuju da je smrt Trajkovića nasilna, jer je hitac ispalio jedan od šestorice lovaca i putnika u terenskom džipu.

Stručnjaci su utvrdili da je metak iz puške do žrtve leteo oko metar, što potvrđuje da oružje nije samo opalilo i ubilo lovca. Na rekonstrukciji događaja 10. februara 2014. godine utvrđeno je da se puška iz koje je stradao Trajković nalazila na sedištu suvozača Srete Zlatkovića. Zbog toga porodica smatra da neko iz policije štiti ubicu.

Viši javni tužilac Snežana Stamenković izjavila je da je pokrenuta istraga protiv osumnjičenih za ubistvo Predraga Trajkovića, ali da je process miruje zbog štrajka advokata.

 


#   Vranje   sud   Policijska uprava   Predrag Trajković   Gornje Punoševce   Nenad Trajković   Snežana Stamenković   pravosuđe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima