Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pozivaju se građani da odgovore na upitnik o kvalitetu života na teritoriji Niša, Svrljiga, Merošine i Gadžinog Hana

rssBookmark and Share

Niš 12.12.2022. Južna Srbija Info

Grad Niš, u partnerstvu sa opštinama Svrljig, Merošina i Gadžin Han i Regionalnom razvojnom agencijom “JUG”, pristupio je izradi Strategije razvoja urbanog područja grada Niša i opština Svrljig, Merošina i Gadžin Han.

Pozivaju se građani da odgovore na upitnik o kvalitetu života na teritoriji Niša, Svrljiga, Merošine i Gadžinog Hana

Cilj izrade ove strategije jeste da doprinese održivom razvoju teritorije zasnovanom na podsticanju: inovativne, pametne, niskougljenične i cirkularne ekonomije; prelaza na čistu i pravednu energiju, zelenih i plavih ulaganja, ublažavanja i prilagođavanja klimatskim promenama, sprečavanja i upravljanja rizicima, održive i multimodalne urbane mobilnosti, jačanja socijalne komponente u domenu zapošljavanja, obrazovanja, socioekonomske uključenosti i integracije, stanovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture, sporta, socijalnih inovacija i inovacija u oblasti digitalnih tehnologija; primene integralnog i participativnog pristupa razvoju društva i privrede, razvoju predela, kulturnog i graditeljskog nasleđa, prirodne baštine, održivog turizma, kao i jačanju urbano-ruralnih veza. Strategija postavlja prioritete održivog teritorijalnog razvoja, doprinosi maksimiziranju vrednosti finansiranja i razvijanju veza unutar i izvan okruženja.

Pozivaju se svi zainteresovani građani i građanke da daju svoj doprinos u izradi Strategije odgovorom na upitnik o različitim aspektima kvaliteta života na teritoriji na kojoj žive.

Podaci dobijeni kroz ovaj upitnik koristiće se za izradu analize postojećeg stanja, sagledavanje razvojnih potencijala i izazova, kao i u procesu definisanja razvojnih potreba i biće predstavljeni na seriji tematskih okruglih stolova koji će biti organizovani u narednom periodu.

Popunjavanje upitnika je anonimno. Upitnik se može popuniti OVDE, najkasnije do
13. 01.2023. godine.

Izradu Strategije razvoja urbanog područja grada Niša i opština Svrljig, Merošina i Gadžin Han podržava Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO Plus.

UPITNIK

UPITNIK o kvalitetu života na teritoriji grada Niša i opština Svrljig, Merošina i Gadžin Han.

Komentara: 0


#   Niš   Merošina   Svrljig   Gadžin Han   Regionalna razvojna agencija JUG   strategija razvoja   upitnik
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima