Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prva poseta ambasadora Japana Nišu - investicije, turizam, kultura

rssBookmark and Share

Niš 13.10.2022. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sastala se sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Japana Kacamutom Takahikom koji je prvi put u poseti Nišu.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Vodili smo sadržajne i korisne razgovore o našoj saradnji u kojoj će nam pomoći oni koji su u proteklom periodu ostavili dubok trag u povezivanju ljudi naše dve prijateljske zemlje, ocenila je gradonačelnica Niša.

 Niš je rodni grada Dragana Stojkovića, selektora naše fudbalske reprezentacije, koga u Japanu danas svako zna, bili su saglasni sagovornici. 

Posebno je bilo reči o saradnji u oblastima privrede i investicija, turizma i kulture. 

Uz posredovanje Regionalne privredne komore radiće se na organizovanju skupa na kome bi učestvovali predstavnici niškog Naučno-tehnološkog parka, KLER-a, predstavnici susednih okruga i industrijskih zona u okruženju, kao i predstavnici Japanske poslovne alijanse u Srbiji i na kome bi bile predstavljene prednosti Niša i okoline kao povoljnog poslovnog ambijenta pogodnog za investiranje japanskih privrednika. 

Gradonačelnica Niša upoznala je Njegovu ekselenciju sa turističkim potencijalima Niša i predložila da jedan od japanskih horova bude učesnik festivala duhovve muzike Muzički edikt, juna meseca naredne godine.


#   Niš   Dragana Sotirovski   ambasador   Japan   Ambasada Japana   Kacamuto Takahiko
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima