Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici ,,Trgocentra’’ nezadovoljni radom sudija u Leskovcu

rssBookmark and Share

06.03.2011. Dušan Kocić

U trenutku promene vlasničke strukture 2005. godine angažovano 70 radnika, koji preživljavaju pravu agoniju, jer su ostali bez radnih mesta, socijalnog i zdravstvenog osiguranja i dvadeset mimalaca

Niška ulica u Leskovcu: ovde se nalaze lokali Trgocentra
Niška ulica u Leskovcu: ovde se nalaze lokali Trgocentra
LESKOVAC – Tridesetak radnika Trgocentra, koji imaju pravosnažne i izvršne sudske presude, zatražili su od Osnovnog suda u Leskovcu da dva njihova stana, ali na čuvenoj Niškoj ulici kako bi im se namirila potraživanja.

-Tražimo oin što nam davno pripada, minimalac od 15.000 dinara, jer smo bolesni i nemamo uslove za preživljavanje! – kaže Snežana Dimitrijević, predsednica Samostalnog sindikata.

Časlav Rajković, sudija u predmeto leskovačkog Trgoprometa, ističe da nije sporno vlasništvo lokala ove firme u Niškoj ulici i vlasništvo dva stana, koji su zakupljene 1994. godine, ali da je prodaja odložena dok se ne reše neka važna pravna pitanja.

Snežana Dimitrijević, predsednica sindikata, ističe da odinu dana čekaju na prodaju lokala na Niškoj ulici, ali i dva naša stana, jer samo tako mogu da naplatimo dvadeset zaostalih minimalnih zarada.

Na protestu tridesetak ojađenih radnika Trgocentra, koji je organizovan ispred zgrade Osnovnog suda, čulo se da su ,,svi spremni da iseku vene i da svojom krvlju obeleže ovu pravosudnu instituciju.’’

Aadvokat Milorad Marjanović, pravni zastupnik Trgocentra, kaže da mu je ponuđeno dva miliona dinar da ,,ne bi pravio problem’’ i kako bi imovina Trgocentra, koja vredi 250.000 evra, bila prodata za deset hiljada evra.

Marjanović je najavio da će podneti disciplinsku i krivičnu prijavu protiv sudije u ovom sporu, tražiće njegovo razrešenje, jer je, ocenjuje advokat, svesno izigao zakon!

U Trgocentru je, inače, u vreme promene vlasničke strukture 2005. godine bilo zaposleno 70 radnika, koji su ostali i bez plata, i bez penzionog i zdravstvenog osiguranja.





#   radnici   Snežana Dimitrijević   Milorad Marjanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima