Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radovi na 20 gradilišta u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 03.08.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima obišao je danas deo gradilišta u Nišu na kojima se radovi ubrzano privode kraju. U ovom momentu u Nišu se radovi izvode na 20 gradilišta.

Radovi na 20 gradilišta u Nišu

Jedno od njih je i gradilište u Daničićevoj ulici koja je građanima u proteklom periodu predstvaljala veliki problem. Grad Niš iz Programa periodičnog održavanja u ovoj ulici uradio je kompletnu novu vodovodnu mrežu sa priključcima, trenutno se radi drugi sloj asfalta, a nakon toga pristupiće se i uređenju trotoara.

Prema rečima gradonačelnika vrednost radova u ovoj ulici je 20 miliona dinara. „Meni je drago što smo u prilici da nakon problema koji su se javljali i u toku same rekonstrukcije ove ulice možemo da budemo zadovoljni onim što je urađeno i što će u narednom periodu omogućiti nesmetan život  naših sugrađana u ovom delu Niša. Kao što znate, zastoj u radovima javio se zbog toga što je vodovodna mreža, iz pedesetih godina prošlog veka, bila postavljena na nepropisnoj dubini te nam je to malo otežalo posao, ali sada smo na samom kraju ovih radova i uveren sam da će svi biti zadovoljni ulicom koju će dobiti“, poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je obišao i radove na uređenju i revitalizaciji niške Tvrđave-popularno Rovče. Reč je o dugo najavljivanom projektu koji finansira Ministarstvo turizma i trgovine. U ovom momentu sanirane su južna i istočna tribina, a rade se tereni za košarku i rukomet, svlačionice, toaleti, trim staze, staza za skok u dalj i mobilijari. Prema rečima člana Gradskog veća Branislava Kačara građani će dobiti izuzetan kompleks za rekreativni sport koji će moći da koriste kad god požele budući da neće biti plaćenih termina. Gradonačelnik je istakao ovom prilikom da će u narednom periodu biti sređeni i sami bedemi i da će te radove zajednički finansirati Grad i Reublika. Inače, deo projekta uređenja i revitalizacije niške Tvrđave jeste i uređenje Letnje pozornice, kao i sređivanje Dečjeg parka iznad nje. Radovi na izgradnji ulice Aleksandra Medvedeva, vredni 17 miliona dinara su u toku. Do sada je urađena vodovodna mreža i 80 odsto radova iskopa. Drugi deo ulice biće rekonstrisan nakon izgardnje Naučno-tehnološkog parka.

Gradonačelnik i član Gradskog veća u ostavci Miloš Milošević obišli su i radove na povezivanju Bulevara 12.februar i Nikola Tesla.

Do sada je urađeno 80 odsto radova. Ukupna vrednost svih radova, uključujući i novi Bulevar koji nosi naziv Heroja sa Košara, čiju je izgradnju finansirala Republika, je 70 miliona dinara.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   gradilište   Nikola Tesla   Ministarstvo turizma   Miloš Milošević
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima