Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rekordan broj vozila kod Niša

rssBookmark and Share

Aleksinac 01.08.2015. RTS

Na auto-putu iz smera od Beograda saobraćaj je pojačan od ranog jutra. Na naplatnoj rampi "Nais" nije bilo dužeg zadržavanja od pet minuta. Zbog prevrtanja cisterne kod Aleksinca, nekoliko sati bio je usporen saobraćaj na tom delu auto-puta.

Rekordan broj vozila kod Niša

Na naplatnoj rampi "Nais", iz pravca Beograda, radilo je tokom dana između osam i deset traka. U petak je ovim putem prošlo najviše vozila u jednom danu od kada postoji naplatna rampa kod Niša, čak 40.000 vozila u oba pravca.

"Istaknuta je obavezna naplata putarine na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom i obezbedili smo dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura", kaže šef naplatne rampe "Nais" Dragan Milić.

Na gužvu i vrućinu vozači su navikli, ali su bili stpljivi i kada je saobraćaj kod Aleksinca bio nekoliko sati usporen zbog cisterne koja se prevrnula.

"Na granici smo čekali oko dva sata. Putujemo već 20 sati", kaže jedan od vozača.

Bilo je i onih, poput Poljaka Pavline i Šimona, koji su povezali odmor i avanturu.

"Iz Bugarske idemo malo vozom, malo autobusom. Sada bismo kolima do Guče na festival", kaže Šimon Marčijug.

Među onima koji ovih dana prolaze kroz Srbiju najviše je turskih državljana. Kažu da im je Srbija na pola puta do krajnjeg odredišta.

Najčešće odmaraju kod Aleksinca gde se nalazi jedna od najvećih turskih investicija u Srbiji, vredna gotovo 10 miliona evra.

U odmorištu, u kome se zaposlilo 40 Aleksinčana, posla ima danonoćno.

"Razgovarao sam sa turskom ambasadom i rekli su mi – eto, niko neće da uloži nešto na auto-putu, a 50 godina prolazimo kroz Srbiju i ja sam rešio da napravim jedan objekat", kaže turski investitor u Aleksincu Fevzi Šiliki.

Zbog pojačanog saobraćaja, oprezna vožnja neophodna je kroz Sićevačku klisuru, ali i na južnom kraku Koridora 10 zbog radova na auto-putu. Na pojedinim deonicama ima suženja i preusmeravanja na alternativne pravce.

Dragana Sotirovski


#   Aleksinac   saobraćaj   Dragana Sotirovski   auto-put   Nais   Dragan Milić   Fevzi Šiljik   naplatna rampa
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima