Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Renoviranana bivša kasarna "Filip Kljajić" - od sada na istom mestu Više javno tužilaštvo, Prekršajni, Privredni, Upravni i Viši sud u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 26.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Današnjim svečanim otvaranjem rekonstruisanog i adaptiranog objekta bivše kasarne "Filip Kljajić" u Nišu, predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovao je stvaranju novih uslova za pravosudne organe.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

U ovom objektu, koji će ubuduće domaćinu Višem javnom tužilaštvu, Prekršajnom, Privrednom, Upravnom i Višem sudu u Nišu, predstavlja značajan korak napred ka efikasnijem pružanju pravde.

Otvaranje ovog objekta ne samo da obezbeđuje bolje radne uslove za sudije, tužioce, zamenike tužilaca i ostale učesnike pravosudnog sistema, već i pristup pravdi za građane Niša u pravim uslovima. Vučević ističe da je ovaj objekat simbol jačanja države i grada, naglašavajući značaj prisutnosti države u regionu i potrebu za pravednim suđenjem.

Ministarka pravde Maja Popović navodi da je vrednost rekonstrukcije ovog objekta 7,5 miliona evra, sredstva izdvojena iz budžeta Srbije. Planirano je proširenje kapaciteta pravosudnih organa i u drugim gradovima, kao deo šire strategije unapređenja pravosudnog sistema.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Više javno tužilaštvo   Ministarstvo pravde   kasarna Filip Kljajić   Miloš Vučević   Prekršajni sud
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima