Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ružić: Mnogo se odmaklo u sistemu elektronskih podataka!

rssBookmark and Share

Nišavski okrug 31.07.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, na sastanku sa načelnicima upravnih okruga Republike Srbije, je rekao da će nastojati da ojača njihovu ulogu kako bi se obezbedila bolja komunikacija republičke i lokalnih vlasti i bolja koordinacija rada poverenih poslova na lokalu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Što se tiče prenosa matičnih podataka građana u objedinjeni elektronski sistem, u tome se mnogo odmaklo i molimo građane za strpljenje, uskoro će sve biti objedinjeno", izjavio je Ružić danas u Nišu..

„Vrlo dobro znam kakvu su ulogu načelnici imali u ranijim godinama i koliko mogu da pomognu u ostvarivanju zajedničkog cilja – da uprava postane pravi, profesionalni servis građana i privrede“, rekao je Ružić i dodao da je to uloga i obaveza ove države.

Nezadovoljni trenutnim stanjem u okruzima, nedovoljnom angažovanošću okruga u sprovođenju politika na lokalnom nivou, načelnici su istakli spremnost da u narednom periodu budu ozbiljni partneri i oslonac u radu na obezbeđivanju efikasnijih usluga građanima Srbije.

Ministar je istakao da je ta podrška posebno potrebna u primeni Zakona o inspekcijskom nadzoru, jer je neefikasna inspekcijska administracija sa dupliranim kontrolama, nejasnim zahtevima predstavljala direktan trošak za firme. Iako je Zakon već dao efekte, potrebno je da se usklade dalje aktivnosti kako bi se obezbedila veća transparentnost u radu svih inspekcijskih službi i bolja analiza rizika.


#   Nišavski okrug   matičar   Branko Ružić     Ministarstvo lokalne samouprave
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima