Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sada je u Božjim rukama: Mala, teško bolesna Anastasija se vratila u Srbiju

rssBookmark and Share

Vranje 26.02.2014. Ok Radio

Vanrednim letom iz Praga, uz pratnju srpskih lekara i tehničara, mala Anastasija Trajković (9) iz Vranja doputovala je iz češke bolnice Motol u Beograd, gde je smeštena na Institut za majku i dete.

Sada je u Božjim rukama: Mala, teško bolesna Anastasija se vratila u Srbiju

– Stigli smo na Institut za majku i dete i na žalost svakog časa očekujemo fatalan ishod, jer je dete u veoma lošem stanju. Nalazi se na 11. spratu gde nama roditeljima nije dozvoljen ulaz, pošto je reč o odeljenju intenzivne nege. Čuo sam je kako plače i doziva nas, ali smo nemoćni. Ostalo nam je samo da se molimo Bogu i da pokušamo da je spasimo alternativnom medicinom. Rekli su mi da pronađem ulje kanabisa koje je zabranjeno za upotrebu, tako da molim nadležne organe da protiv mene ne pokreću nikakve postupke. Želim samo da spasem svoju ćerku – kaže otac Dragan Trajković.

Definitivna dijagnoza koju su dali lekari potvrđuje da su metastaze zahvatile pluća, ali i deo glave oko mozga.

– Oni su dali svoju poslednju reč i nedvosmisleno ukazali da je reč o metastazama na plućima i u glavi. Sada ćemo videti šta će reći naši doktori. Želim samo da dodam da su lekari iz Praga učinili sve da spasu našu Anastasiju na čemu sam im beskrajno zahvalan. Takođe, ekipa koje je sve vreme puta od Praga do Beograda pratila stanje devojčice, svoj posao je odradila na najvišem nivou. Sada je sve u Božijim rukama. Očekujem da u sredu službenim vozilima grada Vranja najuži članovi familije dođu u Beograd i vide Anastasiju – priča Dragan.

U bolnici Motol u Pragu Anastasija je provela skoro mesec dana, odrađeno joj je 11 terapija protonskog zračenja hordoma sinusa.


#   Vranje   Beograd   marihuana   Anastasija Trajković   Dragan Trajković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima