Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sastanak gradonačelnika Niša sa ambasadorom Egipta

rssBookmark and Share

Niš 26.09.2018. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući u Nišu danas su se sastali njegova ekselencija ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Povod susreta je okrugli sto na temu saradnje privrednika iz Niša i njihovih kolega iz Egipta koji se održava u prostorijama Privredne komore u Nišu.

Sastanak gradonačelnika Niša sa ambasadorom Egipta

Ambasador Egipta je predočio gradonačelniku detalje vezane za ovaj sastanak na kojem će biti razmotrene mogućnosti privredne saradnje ove velike afričke zemlje i jugoistoka Srbije.

Posle prvog susreta gradonačelnika i ambasadora Alguvejlija pre nekoliko meseci, već su napravljeni prvi koraci u saradnji pre svega na polju kulture.

Tako je nedavno priznati egipatski slikar održao radionicu u Nišu, a očekuje se uspostavljanje saradnje i sa poznatim egiptolozima i stručnjacima za drevnu istoriju Egipta.

Ambasador je gradonačelniku uputio poziv, da sa delegacijom privrednika iz Niša boravi marta meseca naredne godine u Kairu, gde se održava tradicionalni godišnji sajam posvećen razvoju privrede i novim tehnologijama.


#   Niš   ambasador   Darko Bulatović   Egipat   Amr Aguvejli
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima