Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saznajemo: Ajkulu danas izručuju Srbiji

rssBookmark and Share

Niš 15.08.2014. Blic

Zoran Ajković Ajkula (43) iz Niša, koji je uhapšen sredinom juna u Crnoj Gori po međunarodnoj poternici spske policije, danas će biti izručen srpskim pravosudnim oranima

Saznajemo: Ajkulu danas izručuju Srbiji

Ajković u Nišu treba da bude saslužan zbog sumnje da je umešan u iznudu u sasizvršilaštvu sa bratom Mirkom Ajkovićem (30) i još trojicom Prokupčana, zbog čega je za njim i raspisana poternica jer se nije odazivao pozivima suda.

Ajković bi mogao u Niš do stigne kasno popodne ili u toku noći, nakon čega će biti izveden pred sudiju za prethodni postupak Višeg suda u Nišu koji će ga saslušati i odlučiti o daljem pritvoru, saznaje „Blic“.

On se sumnjiči da je sa bratom i trojicom Prokupčana učestvovao u iznudi kojom je bračni par iz okoline Niša primoran da im plac vredan 11 miliona dinara prodaju na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra. Zbog pomenutog slučaja iznude Mirko Ajković sa trojicom Prokučana bio je uhapšen 30. oktobra prošle godine ali i ubrzo pušten posle saslušanja svih svedoka.

- Krajem oktobra prošle godine sud je prvi put izdao naredbu da se raspiše poternica za Zoranom Ajkovićem jer je bio nedostupan pravosudnim organima, ali je ona po žalbi ukinuta i vraćena na ponovno odlučivanje sudiji za prethodni postupak. Iz drugog puta je naredba potvrđena nakon čega je policija za njim raspisala poternicu. Ajković je potom u junu uhapšen u Crnoj Gori prilikom rutinske kontrole i od tada je u ekstradicionom pritvoru. Crnogorske vlasti su odobrile izručenje Srbiji - kaže naš izvor.

Ajković je pred niškim pravosudnim organima biti saslušan i na okolnosti krivične prijave koju je u julu podnela Niška policija protiv zbog sumnje da je počinio krivična dela pranje novca i falsifikovanje službene isprave.

On se sumnjiči da je utajom poreza stekao 22,2 miliona dinara koje je iskoristio za privatizaciju ugostiteljskog preduzeća “Nisa”, koje je u svom vlasništvu imalo nekoliko lokala na najboljim lokacijama u Nišu.


#   Niš   policija   kriminal   Zoran Ajković   bračni par   izručenje   Crna Gora   Mirko Ajković   krivične prijave
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima