Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sela kod Merdara bez vode, pomaže im Žandarmerija

rssBookmark and Share

Toplica reka 04.10.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Sela duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom kod Kuršumlije ostala su bez vode za piće, jer su bunari iz kojih su se meštani snadbevali vodom presušili usled dugog sušnog perioda, pa su prinuđeni da pomoć zatraže od pripadnika Žandarmerije koji se nalaze na punktu u Merdaru.

Sela kod Merdara bez vode, pomaže im Žandarmerija

Predsednik mesne zajednice Merdare Časlav Milošević je rekao Tanjugu da meštanima planinskih sela, koja se nalaze uz samu administrativnu liniju sa Kosmetom, pripadnici žandarmerije sa Merdara povremeno dopremaju vodu.

-Izuzetno je teško, jer ovde žive mahom starije osobe, koje drže po nešto od stoke koju nemaju kako da napoje, kazao je Milošević.

On je istakao da meštanima sela Merdare i ostalih sela duž administrativne linije, koji su zbog suše ostali bez vode, pomažu pripadnici Žandarmerije koji im svojim malim cisternama dopremaju vodu.

-Pripadnici žandarmerije nam uvek prvi priskoče u pomoć, kad god imamo neki problem, tako je bilo kada su izbijali požari, a tako je i sada kada smo bez vode, svi žitelji imaju izvanrednu saradnju sa njima, rekao je Milošević.

U Javnom komunalnom preduzeću "Toplica" u Kuršumliji Tanjugu je rečeno da to preduzeće za sada cisternama doprema vodu za piće policijskom punktu na Merdaru, i da su upoznati s problemom oko vode u selima duž administratvne linije s Kosovom i Metohijom.

Samo u selu Merdare, koje se nalazi na samoj administrativnoj liniji, ima oko 50 domaćinstava.


#   Toplica reka   selo   bez vode   mesne zajednice   Merdare
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima