Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Serž Bramerc u poseti Beogradu

rssBookmark and Share

12.09.2011. Autor : Agencija TANJUG

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovaće danas u posetu Beogradu. Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasimom Ljajićem u izjavi Tanjugu rekao je da je Srbija prema Haškom tribunalu ispunila sve obaveze i u tom pogledu nema nikakvih novih uslova.

Serž Bramerc u poseti Beogradu

-Razgovaraćemo o drugim aspektima saradnje koji se tiču dostave dokumentacije, pristupa arhivima i svedocima, precizirao je Ljajić.


On je dodao da je i u ovim oblastima do sada ostvarena puna saradnja i da trenutno nema nerešenih zahteva.


Kako je ranije rekao Bramercov savetnik Frederik Sviven, glavni tužilac Haškog tribunala će danas u Beogradu najpre razgovarati sa Ljajićem i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem. Bramerc će, kako je najavljeno, imati surete i sa članovima Akcionog tima i operativnih službi koje su radile na hapšenju haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.


Svinen je najavio da će tema razgovora biti i nedavno hapšenje te dvojice begunaca. Ovo će biti prva Bramercova poseta otkad je Srbija izručila Mladića i Hadžića. Mladić je uhapšen 26. maja kod Zrenjanina, a Hadžić 20. jula na Fruškoj gori i obojica su izručeni Haškom tribunalu.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima