Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skandalozna odluka: Policajcu koji je prebio dečaka samo kućni zatvor

rssBookmark and Share

08.06.2013. Izvor: Blic

Otac dečaka Ljubiša Miladinović bio je šokiran kada je saznao za ovu vest

Skandalozna odluka: Policajcu koji je prebio dečaka samo kućni zatvor

Policajac iz Prokuplja Milan Bogdanović, koji je presudom Apelacionog suda u Nišu 15. januara osuđen na četiri meseca zatvora jer je 2009. pretukao dečaka Stefana Miladinovića, što je uzrokovalo potres mozga, kaznu će služiti u kućnom zatvoru uz nošenje elektronske narukvice, piše „Blic“.

Otac dečaka Ljubiša Miladinović bio je šokiran kada je od novinara saznao za ovu vest.

- To samo potvrđuje da je pravda u ovoj zemlji selektivna. Posle toliko godina se došlo do presude, a sada će, umesto u zatvoru, kaznu služiti kod svoje kuće. Bruka za pravosuđe - kaže Miladinović.

Bogdanovića je Osnovni sud u Prokuplju prvo osudio na uslovnu kaznu zbog nasilničkog ponašanja, ali je Apelacioni sud preinačio kaznu u četiri meseca zatvora i poslao sudu u Prokuplju na izvršenje.

- Osuđeni je 20. februara od suda tražio da mu se kazna zameni u kućni zatvor, pa je to usvojio v.d. predsednika Osnovnog suda u Prokuplju. Rešenje i pravosnažne presude sudova dostavljene su Ministarstvu pravde, Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i Okružnom zatvoru da to realizuju - kaže portparol Osnovnog suda u Prokuplju sudija Ivana Niketić.


#   apelacioni sud   Osnovni sud   Stefana Miladinović   pravosuđe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima